چه کسی جانشین بولتون می گردد؟
به گزارش پیامک خنده، به زودی جانشین مشاور برکنار شده امنیت ملی آمریکا تعیین می گردد؛ یک مذاکره کننده در امور گروگان گیری، یک سفیر جنجالی و یک نماینده ویژه هسته ای، از جمله افرادی هستند که احتمال تصدی این مقام توسط آن ها بالاست.
به گزارش خبرنگاران، در پی آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اقدام به اخراج جان بولتون، مشاور امنیت ملی این کشور از بدنه دولت کرد، نشریه واشنگتن پست در گزارش ذیل به آنالیز گزینه های احتاقتصادی برای جانشینی این مقام پرداخته است: دو روز پس از آنکه دونالد ترامپ در حساب توئیترش بدون هیچ تعارفی مشاور امنیت ملی خود را عزل کرد، عنوان داشت که جان بولتون مرتکب خطاهای بسیار بزرگی شده است.
ترامپ در پیغام خود گفت: جان با کارهایی که ما می کردیم هم سو نبود.
طبق گفته رئیس جمهوری، تا چند روز دیگر جایگزین بولتون معین خواهد شد؛ او می گوید پنج فرد علاقمند به تصدی این مقام هستند و خود او، این پنج تن را افرادی بسیار شایسته و خوب که در سه سال گذشته با آن ها آشنا شده است می خواند.
رئیس جمهوری آمریکا تاکنون هیچ نامی از کاندیداهای مورد نظرش فاش ننموده است؛ با این حال در خصوص واشنگتن، همواره می توان گمانه هایی زد. بعضی مدعی شده بودند که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه -که رابطه خوبش با ترامپ را حفظ نموده است- می تواند همزمان دو شغل را با هم داشته باشد. در عین حال، نام افراد دیگری نیز به عنوان جایگزین احتاقتصادی بولتون بر سر زبان هاست؛
استیون بیگان، نماینده ویژه آمریکا در کره شاقتصادی
استیون بیگان تا اوت سال پیش که با درخواست پامپئو به وزارت خارجه پیوست، معاون امور ارتباطات دولتی در شرکت فورد بود.
او که حال نماینده ویژه ایالات متحده در کره شاقتصادی است، نظر متفاوت تری از جان بولتون درخصوص پیشبرد مذاکرات آمریکا با این کشور دارد. طبق گزارش واشنگتن پست در ماه فوریه، جان بولتون مخالفت شدیدی با طرح بیگان مبنی بر استفاده از انگیزه دیپلماتیک جهت وادار ساختن کره شاقتصادی به از بین بردن تاسیسات غنی سازی پلوتونیم و اورانیوم داشت؛ بولتون معتقد بود باید سیاست فشار حداکثری را برای این امر اتخاذ کرد.
روز چهارشنبه، ترامپ گفت رویکرد بولتون در قبال کره شاقتصادی، منجر به از دست دادن شغلش شده است.
اگر مقرر گردد بیگان به جای بولتون بنشیند، می تواند از تجربیات اسبق خود در شورای امنیت ملی کمک بگیرد. او در دوران ریاست جورج بوش، مشاور اجرایی این شورا بود و یکی از پرسنل ارشد کاندولیزا رایس، مشاور امنیت ملی در آن موقع به شمار می رفت. او همچنین مشاور امنیت ملی بیل فریست، رهبر اسبق اکثریت سنا بوده است. او در زمان خدمتش به ارائه ایده های بزرگ سیاست خارجه به افراد کم تجربه تر می پرداخت. در سال 2008 و زمانی که او در کمپین انتخاباتی سناتور جان مک کین کار می کرد، به در میان گذاشتن امور سیاست خارجه با سارا پالین، که در همان کمپین جهت تصدی معاونت ریاست جمهوری حضور داشت، متهم شد.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران
جان بولتون به عنوان کسی که سر ستیز با ایران داشت، خواستار اقدامات افراط آمیز و اعمال تحریم های ویرانگر علیه ایران بود.
رئیس جمهوری ایران در سخنانی پس از آن که ترامپ خبر از خروج بولتون داد، تاکید نمود: آمریکایی ها باید بدانند که جنگ طلبی و جنگ طلبان به نفع آن ها نیستند؛ آن ها نه تنها باید جنگ طلبی را کنار بگذارند، بلکه سیاست فشار حداکثری نیز باید کنار گذاشته گردد. حال، ایران چه فکری در خصوص برایان هوک، منتصب دولت ترامپ در امور ایران و جانشین شدن او می نماید؟
هوک ممکن است ستیزه گری بولتون را نداشته باشد، اما هفته پیش، از تحریم های بیشتر علیه ایران اطلاع داد و گفت وزارت خارجه به واضح ترین حالت ممکن نشان می دهد که ما پایبند به کارزار فشار حداکثری هستیم. پیش تر دولت آمریکا تعدادی از شرکت ها، افراد حقوقی و کشتی های باربری ایرانی را هدف تحریم قرار داد.
هوک پیش از تصدی مقام فعلی اش، مشاور سیاست گذاری در وزارت خارجه بود؛ این مقام اسبق دولت بوش، در زمان ریاست باراک اوباما نیز مشغول مدیریت یک موسسه مشاوره بود. از دیگر سوابق او، می توان به ارائه مشاوره در امور خارجه به میت رامنی، کاندید اسبق حزب جمهوری خواستار در انتخابات ریاست جمهوری اشاره نمود.
داگلاس مک گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش و مفسر محافظه کار
در یکی از قسمت های برنامه تاکر کارلسون تونایت شبکه خبری فاکس نیوز -که از برنامه های مورد علاقه ترامپ است- داگلاس مک گرگور گفت اینکه ترامپ زیاد به حرف مشاورانش گوش ننموده، چیز خوبی است؛ او پیشبرد امور دولت در روابط بین الملل را نتیجه تصمیمات خود ترامپ برشمرد.
او گفت خدا رئیس جمهور را حفظ کند؛ او به حرف این افراد گوش نمی نماید.
حال، احتمال روی کار آمدن مک گرگور مطرح شده است؛ او پنج کتاب در زمینه استراتژی نظامی نوشته و نسبت به دیگر مشاوران نزدیک ترامپ -از جمله خود بولتون- می تواند با سیاستی خویشتن دارانه تر روی کار بیاید.
او در همان برنامه شبکه فاکس نیوز گفته بود هر که آمریکا را با ریاست این فرد تهدید کند، باید تحت مراقبت روانپزشکی قرار گیرد. او در ادامه گفته بود: آن ها دیوانه اند، زیرا دونالد ترامپ می داند چه می گوید؛ او به مبارزه برای دفاع از آمریکا خواهد پرداخت.
طبق گزارشی که واشنگتن پست چند روز پیش منتشر کرد، مک گرگور اخیرا به صحبت با میک مولوینی، رئیس دفتر موقت ترامپ پرداخته و موضوع صحبت شان نیز تصدی احتاقتصادی یک مقام در بدنه دولت توسط مک گرگور بوده است.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان
سال پیش پس از تصدی مقام سفیری آمریکا در برلین، طولی نکشید که ریچارد گرنل، رنجاندن میزبان خود را شروع کرد. یک ساعت پس از آنکه حساب توئیتری سفارت آمریکا ورود او را تصدیق کرد، گرنل در پیغامی نوشت: شرکت های آلمانی که در ایران کسب و کار دارند، سریعا باید فعالیت شان را منحل نمایند.
در خود کشور آلمان، این اظهار نظر نوعی دستور بی ادبانه از یک دیپلمات مهمان تلقی شد. او به آزردن سیاست مداران در این کشور ادامه داده، تا جایی که ولفگانگ کوبیکی، از قانونگذاران ارشد اپوزیسیون آلمان در ماه مه گفت: او مثل کمیساریای عالی یک قدرت اشغالگر رفتار می نماید.
به گزارش وال استریت ژورنال، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در دیدار اوایل سال جاری خود با مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا، خطاب به او گفت رویکرد گرنل، تبدیل به عادت شده است.
گرنل یکی از هم پیمانان نزدیک بولتون به شمار می آید که اختلافاتی نیز با پامپئو داشته است؛ او مدت کمی به عنوان سخنگوی انتخاباتی رامنی در سال 2012 فعالیت کرد؛ این سفیر، پیش تر حضور منظم در شبکه فاکس نیوز داشت و در دولت جورج بوش نیز سخنگوی هیات آمریکا در سازمان ملل بود.
طبق اطلاع واشنگتن پست از اسناد مربوط به هتل ترامپ در واشنگتن، او یکی از مشتریان دائمی کسب و کارهای رئیس جمهوری نیز به شمار می رود. طبق همین اسناد، گرنل در میان مهمانان وی آی پی در مراسمی در تاریخ بیست و دوم ژوئن 2018 بود و به عنوان یک مشتری دائمی، سابقه اقامت او منجر به اعطای وضعیت طلایی در کارت وفاداری این هتل به وی شده بود. وضعیت مذکور کمی عجیب به نظر می رسید زیرا در آمار ورود و خروج ها بیش از 1100 رزرو ثبت شده بود که تنها 10 تن از آن ها وضعیت طلایی داشتند. یکی دیگر از کسانی که این وضعیت را داشت، کلی کرفت بود که از فعالان اقتصادی حزب جمهوری خواه است و خانواده اش سرمایه گذاری عظیمی در صنعت زغال سنگ دارند. او اخیرا به عنوان سفیر دولت آمریکا در سازمان ملل انتخاب شد.
رابرت اوبرین، نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور گروگان گیری
اوایل سال جاری، ترامپ در پیغامی توئیتری، خود را بهترین مذاکره نماینده در امور گروگان گیری که در تاریخ آمریکا می شناسد مطرح نمود؛ او به اینکه چه کسی این اظهار نظر را نموده نپرداخت اما بعدتر، سارا سندرز، سخنگوی وقت کاخ سفید اظهار داشت این سخن می تواند از سوی رابرت اوبرین، نماینده ترامپ در امور گروگان گیری بوده باشد. او پیش تر گفته بود ترامپ در بازگرداندن گروگان ها به خانه، موفقیت بی نظیری داشته است.
اوبرین به عنوان شریک بنیانگذار یک شرکت حقوقی در لس آنجلس، قبل از شروع کار به عنوان متخصص گروگان گیری برای ترامپ، با آموزش وکلا و قضات افغان، به اصلاحات وزارت دادگستری آمریکا در افغانستان کمک رسانده بود.
در اروپا، معروفیت اوبرین بیشتر جهت شرکت در محاکمه ایسَپ راکی، خواننده رپ آمریکایی و دو تن از همراهانش در استکهلم است. اقدام ترامپ در فرستادن نماینده ویژه گروگان گیری برای نظارت بر یک محاکمه در کشوری بیگانه، در کشور سوئد مورد خشم و تمسخر نهاده شد. حضور او در خیابان های آرام استکهلم، برای بعضی عجیب و برای بعضی تهاجم آمیز تلقی شد.
زمانی که دادگاه سوئد تمام سه متهم را آزاد کرد (پیش از خطاکار شمردن آن ها)، اوبرین آن را شبی بسیار خوب برای ایالات متحده آمریکا و پادشاهی سوئد مطرح نمود.
ناظران در سوئد، به انتقاد شدید از این اظهار او پرداختند و بیان داشتند کوشش های ترامپ برای مداخله در استقلال سیستم قضایی سوئد، بازتاب بی احترامی او به قوانین و بی توجهی او نسبت به هم پیمانان خارجی است. طبق گفته ترامپ، اوبرین پس از آزادی راکی از نتیجه کسب شده بسیار راضی بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا