طرز تهیه قره قروت سنتی و اصل با آب ماست در منزل
به گزارش پیامک خنده، قره قروت یک هله هوله مجذوب کننده برای ایرانی هاست. اگر شما هم تجربه اش را داشته باشید، یادتان می آید که مامان بزرگ ها عادت داشتند قره قروت و کشک درست می کردند و به نوه ها می دادند تا استخوان های شان قوی گردد. اما درست کردن این هله هوله سالم و مفید در خانه بسیار بهتر است. شاید ظاهر قره قروت شباهتی به ماست نداشته باشد اما اگر طرز تهیه قره قروت را بدانید، می توانید با آب ماست یک هله هوله خوشمزه تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه قره قوروت با آب ماست
- ماست چکیده پرچرب یا آب ماست (از صاف کردن کشک) دو کیلوگرم
- نمک (در صورت تمایل) به اندازه لازم
طرز تهیه قره قوروت با آب ماست
مرحله اول
آب ماست را داخل یک تابه بریزید و روی گاز بگذارید تا روی حرارت ملایم به جوش بیاید. این مایع کم کم آغاز به غلیظ شدن می نماید. سپس آن را از روی گاز بردارید و داخل پلاستیک هایی بگذارید تا سرد شوند و شکل بگیرند. پس از شکل گرفتن می توانید آن ها را نوش جان کنید.
مرحله دوم
در صورتی که دسترسی به آب ماست ندارید، می توانید با استفاده از دوغ این خوراکی خوشمزه را درست کنید. برای این منظور، دوغ را روی گاز بگذارید تا با حرارت ملایم بجوشد. بگذارید دوغ آنقدر بجوشد تا به رنگ قهوه ای برسد. سپس آن را بردارید و در ظرف یا پلاستیکی بریزید تا سفت گردد و آماده مصرف گردد.
نکات طرز تهیه قره قروت
- قره قوروت یکی از موادی است که فشار را می اندازد و باعث ضعف عمومی بدن و خستگی می گردد. بنابراین به هیچ وجه نباید آن را بیش از حد مصرف کرد. اگر فرزندتان خیلی ترش خور است، بهتر است هر دفعه اندازه محدودی قره قوروت در اختیارش قرار بدهید تا خدایی ناکرده مسئله ای برایش پیش نیاید.
- برخی از افراد (با توجه به طبعشان) بهتر است کلا این ماده را مصرف ننمایند یا مصرف آن را بسیار محدود نمایند. کسانی که به طور معمول فشار خون پایینی دارند و ترشی جات به آن ها نمی سازد.
- اگر دوست دارید آش رشته مجلسی شما کمی طعم ترش داشته باشد، می توانید قبل از سرو اندازهی قره قروت در آن بریزید و خوب هم بزنید تا حل گردد.