چه کسانی مقصران اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند؟

به گزارش پیامک خنده، دانشمندان برزیلی در تحقیقات خود مسببان اصلی شیوع کوویدـ19 را در جامعه شناسایی کردند.

چه کسانی مقصران اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ، با گذشت بیش از 8 ماه از شیوع ویروس کرونا در دنیا، دانشمندان هنوز به راه حل موثری برای درمان این بیماری دست نیافته اند. ابتدایی ترین و در عین حال موثرترین راه حلی که سازمان دنیای بهداشت برای مقابله با شیوع کرونا مطرح می نماید حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست ها با آب و صابون است. با این حال، علی رغم تاکید کادر درمانی و مسئولان کشورها برای رعایت مسائل بهداشتی، شاهد شیوع افسارگسیخته کووید19 در کشورهای مختلف هستیم. محققان به شدت به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستند که متهم اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه چه کسی است؟ دانشمندان برزیلی در یک مطالعه به پاسخ این سوال دست یافتند.

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان دانشگاه استادوئل دی لوندرینا برزیل نشان داد انسان هایی که دارای شخصیت جامعه ستیز هستند تمایل بسیاری برای نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا دارند. این افراد خطر شیوع کووید19 را بی اهمیت تلقی نموده و از شستن دست های خود به طور مرتب اجتناب می نمایند.

اختلال شخصیت ضداجتماعی که به اختصار ASPD خوانده می گردد به حالتی اطلاق می گردد که فرد نمی تواند و یا نمی خواهد خود را با موازین اجتماعی سازگار کند. وی در مقابل نقض قوانین اجتماعی احساس گناه نمی نماید و به طور مداوم اعمال خلاف قانون و ضداجتماعی انجام می دهد. البته نباید کسانی را که اختلال شخصیت ضداجتماعی دارند با بزهکاران اشتباه گرفت. برآورد می گردد 3 درصد مردان و 1 درصد زنان جامعه دارای این اختلال شخصیتی هستند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی چهار نشانه اصلی دارند: 1. خودمحور هستند 2. از فقدان وجدان رنج می برند 3. رفتار تکانشی دارند 4. جاذبه سطحی دارند (حراف هستند یا می کوشند از نظر ظاهری نسبت به دیگران جذابیت بیشتری داشته باشند).

رفتار تکانشی به حالتی اطلاق می گردد که فرد میل شدید لحظه ای برای پاسخ به یک محرک ذهنی یا انگیزشی خارجی دارد. همچنین رفتار تکانشی می تواند ناشی از فرمانبرداری کورکورانه از محرک های درونی بدون توجه به عواقب اجتماعی و محیطی باشد. غالباً این افراد در پاسخ به محرک های بیرونی به جای تکیه بر قدرت تفکر و استدلال، براساس انگیزه لحظه ای کاری را انجام می دهند.

دلایل بروز اختلال شخصیت ضداجتماعی در افراد با مسائل وراثتی و مسائل محیطی مانند نوع تربیت ارتباط مستقیم دارد. مشاهده شده است این افراد غالبا به خانواده هایی تعلق دارند که از فقدان هیجان رنج می برند و از روش های خشن برای تنبیه کودک استفاده می نمایند.

اختلال شخصیت و رابطه آن با نقض مقررات

دانشمندان برزیلی اعلام کردند: نتایج تحقیقات ما نشان داد به هر میزان جامعه ستیزی فرد و اختلال شخصیت ضداجتماعی افراد بیشتر می گردد، احتمال نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا که از سوی دولت وضع شده در این افراد بیشتر است. این موضوع به خوبی نشان می دهد علی رغم افزایش شمار قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا، چرا هنوز شاهد نادیده دریافت محدودیت های مربوط به این ویروس در جامعه هستیم.

محققان برزیلی در تحقیقات خود بیش از 1500 فرد را مورد مطالعه قرار دادند. آنها در مطالعات خود افراد جامعه ستیز را با افراد وفادار به قوانین اجتماعی مورد مقایسه قرار دادند. یافته های این پژوهش نشان داد افرادی که دارای سطح بالایی از خودمحوری، وجدان ضعیف، دارای سطح بالایی از رفتار تکانشی و جاذبه سطحی بودند (4 نشانه اصلی اختلال شخصیت ضداجتماعی)، نسبت به دیگران کمتر به مقررات بهداشتی پایبند بودند.

با این حال، نمی توان علت شیوع کرونا را در جامعه فقط به افراد جامعه ستیز نسبت داد. این افراد به دلیل رفتارهای بی مهابای خود قطعا نقش قابل توجهی در شیوع ویروس در جامعه دارند، اما به طور کلی هر انسانی که محدودیت های مربوط به کرونا و مسائل بهداشتی را رعایت نکند، بی تردید در به خطر افتادن جان دیگران مسئول است.

مسئولان برزیلی در حال حاضر نگران شدت یافتن شیوع ویروس کرونا در کشور هستند. در ابتدای شیوع دنیای کرونا، در نیمکره شمالی فصل زمستان و در نیمکره جنوبی، جایی که برزیل قرار گرفته است فصل تابستان بود. از این رو، شدت شیوع ویروس در نیمکره شمالی در ابتدا زیاد بود و کشورهای آمریکای لاتین آسیب کمتری از این موضوع دیدند. با آغاز فصل پاییز در نیمکره جنوبی که مصادف با فروردین بود، شیوع کووید19 در این منطقه شدت گرفت. هم اینک که اواخر فصل زمستان در برزیل است، دولت هنوز نتوانسته است شیوع ویروس را کنترل و مدیریت کند.

تا به امروز بیش از 4 میلیون نفر در برزیل به ویروس کرونا آلوده شده اند. از این میان، 125 هزار تن جان خود را از دست داده اند. مسئولان برزیلی امیدوارند با آغاز فصل تابستان (مهرماه) در نیمکره جنوبی و نیز احتمال پیدا شدن واکسن کرونا بتوانند شیوع ویروس را کنترل نمایند. برزیل پس از آمریکا صندلی دوم شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را در دنیا داراست.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 27 مهر 1399 بروزرسانی: 27 مهر 1399 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 1161

به "چه کسانی مقصران اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی مقصران اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید