نشانه های افسردگی در بچه ها
به گزارش پیامک خنده، طغیان ها متناسب با وقایع پیش آمده نیستند و حداقل سه بار در هفته در موقعیت های مختلف در خانه، مدرسه و در بین همسالان ادامه پیدا می نماید. در فاصله بین طغیان ها، کودک به طور مداوم تحریک پذیر و عصبانی است. از علائم پنهان این بیماری می توان به پرخاشگری، لجبازی، افت تحصیلی، بی قراری، اضطراب جدایی و حتی گاهی فرار از مدرسه اشاره نمود. عموم والدین این علائم را ناشی از سن کودک خود می دانند و آن را به بلوغ کودک مرتبط می نمایند؛ در حالی که این علائم زنگ خطری برای افسردگی است.
در افسردگی فرد دچار اختلال در خواب، اشتها، تعاملات اجتماعی و خانوادگی و... می گردد. فرد نسبت به خودش دچار تفکرات منفی می گردد و این به احساس پوچی، یاس و ناامیدی و خستگی منجر می گردد. ظاهر کودک ممکن است افسرده یا خشن باشد. توانایی تمرکز و به یاد آوردن جزئیات را ندارد در نتیجه دچار افت تحصیلی می گردد. از جنبه های لذتبخش زندگی لذت نمی برد، وقت کمتری را با دوستانش سپری نموده و کمتر در فعالیت های جمعی حضور پیدا می نماید. احساس گناه یا اضطراب را تجربه می نماید. علاوه بر علائم فوق ممکن است علائم جسمی مانند سردرد یا شکم درد هم داشته باشند.
عواملی که خطر ابتلا به افسردگی در دوران کودکی را افزایش می دهد عبارتند از: سابقه افسردگی در خانواده، وجود نزاع در خانواده، عملکرد ضعیف در مدرسه، اختلالات اضطراب، عوامل استرس زا در خانه و مدرسه مثل انتقاد بیش از حد، اختلافات و درگیری های خانوادگی، عملکرد ضعیف کودک در مدرسه، آسیب های دوران کودکی. آموزش خانواده برای درک بهتر کودک و پرهیز از هرگونه تحقیر و سرزنش کلامی و غیرکلامی در بهبود افسردگی بچه ها از اهمیت به سزایی برخوردار است. در مراحل بعدی با توجه به سطح رشد عاطفی و تفکر کودک با استفاده از رویکرد شناخت درمانی به اصلاح تفکرات تحریف شده کودک و تغییر نگرش منفی او پرداخته می گردد.
منبع: فرارو