معرفی 6 روش آسان برای تشخیص روغن زیتون اصل

به گزارش پیامک خنده، روغن زیتون یکی از برترین مواد غذایی مفید برای پوست است که کاربرد گسترده ای در آشپزی و زیبایی دارد. البته تمام مزایا و خوبی های این محصول به اصل بودن این روغن بستگی دارد. ازاین رو تشخیص روغن زیتون اصل، شرط اول بهره مند شدن از خواص بی نظیر آن است.

معرفی 6 روش آسان برای تشخیص روغن زیتون اصل

اگر تا الان درباره اصل یا تقلبی بودن روغن زیتون هایی که تا حالا استفاده نموده اید مطمئن نیستید بعد از خواندن این مقاله با روش هایی برای تشخیص روغن زیتون اصل آشنا می شوید که شما را به یک کارشناس تشخیص اصالت روغن زیتون تبدیل خواهد نمود.؛ پس با خبرنگاران همراه باشید.

نکات کلیدی

  • روغن های سبز تیره معمولا از زیتون های نارس تهیه شده اند که معمولا قیمت بیشتری هم دارند.
  • حتما به بسته بندی روغن زیتون های فروشگاهی توجه کنید. تمام اطلاعات باید روی برچسب های این محصولات درج شده باشد.
  • اگر از روغن زیتون های فروشگاهی استفاده می کنید چک کنید گواهی استاندارد و کیفیت از سازمان غذاودارو داشته باشند.

روش های تشخیص روغن زیتون اصل

روغن زیتون تقلبی می تواند به صورت مخلوط با روغن های دیگر باشد، دارای رنگ و طعم دهنده های مصنوعی باشد یا از تفاله های غیرقابل استفاده زیتون تهیه شده باشد.

در هر صورت آنقدر این روغن های تقلبی و فیک شبیه به روغن های اصل هستند که در نگاه اول و بدون اینکه روش های تشخیص روغن زیتون اصل را بدانید، اصلا نمی توانید متوجه تفاوت آن ها شوید.

مهمترین فاکتورهایی که به شما در تشخیص روغن زیتون اصل یاری می نمایند عبارت اند از:

1. طعم، بو و مزه روغن

قبل از اینکه روغن زیتون را بخرید مقدار کمی از آن را تست کنید. روغن زیتون اصل و تازه، بوی زیتون تازه یا علف می دهد.

بعلاوه طعم روغن زیتون اصل کمی تلخ است و وقتی آن را مستقیم و بدون هیچ افزودنی بخورید کمی غدد چشایی شما را تحریک نموده و باعث سرفه شما خواهد شد.

علاوه برآن چربی روغن زیتون در دهان و گلو ماندگار نیست. یعنی بعد از بلعیدن روغن خیلی سریع حالت چربی آن از انتهای گلوی شما باید از بین برود.

بنابراین اگر روغنی که خوردید باعث شد گلوی شما چرب بماند و بوی تند زیتون در بینی شما ماندگار گردد به احتمال زیاد آن روغن اصل نیست.

2. بسته بندی مناسب

یکی از عواملی که در تشخیص روغن زیتون اصل بسیار مهم است بطری و نحوه بسته بندی و نگهداری از روغن زیتون است.

به طورکلی تمام روغن ها حتی روغن های سرخ کردنی نباید در بطری های شفاف و در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند و روغن زیتون هم از این قاعده مستثنی نیست.

هرچه بطری روغن زیتون تیره تر باشد و در مکانی تاریک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار گرفته باشد کیفیت و خواص روغن بیشتر حفظ خواهد شد.

تقریبا بیشتر کارخانه هایی و افرادی که روغن زیتون اصل فراوری می نمایند از این موضوع اطلاع دارند و این مورد را در بسته بندی و نگهداری روغن های خود لحاظ می نمایند.

3. قیمت را آنالیز کنید

هیچ مقرون به صرفهی بی علت نیست و هیچ گرانی هم مبنی بر کیفیت نیست؛ اما روغن زیتون اصل جزو مواد غذایی گران قیمت و باکیفیت محسوب می گردد که حتی مقدار های کوچک آن هم خیلی مقرون به صرفه نیستند.

بنابراین این فرضیه وجود دارد که روغن هایی که خیلی مقرون به صرفه هستند حتی اگر رنگ و بوی مناسبی هم داشته باشند اصل نبوده و احتمالا ناخالصی دارند.

بیشتر بخوانید: فواید چای سبز: چگونه از چای سبز برای لاغری استفاده کنیم؟

4. تست روغن زیتون در یخچال

یکی از مواردی که در تشخیص روغن زیتون اصل می تواند به شما یاری کند این است که مقدار کمی از روغن را در یخچال قرار دهید.

روغن زیتون اصل در یخچال به صورت مات، سفت و غلیظ تر از حالت عادی درمی آید. این آزمایش می تواند به شما یاری کند چربی های غیر اشباع و ناخالصی هایی که محتمل است در روغن به کار رفته باشد را متوجه شوید.

نکته دیگری که وجود دارد روغن زیتون وقتی در یخچال قرار می گیرد حالت یکنواخت خود را از دست نمی دهد و همچنان یکدست است.

5. تست اشتعال

برای تشخیص روغن زیتون اصل می توانید مقدار کمی از آن را برداشته و به یاری فندک یا کبریت آتش بزنید. روغن اصل آنقدر اشتعال دارد که بتواند یک چراغ را روشن نگه دارد، بعلاوه روغن زیتون اصل هنگام سوختن دود قابل توجهی ندارد و شعله وری زیادی هم ندارد.

6. تاریخ انقضا

روغن زیتون اصل که فرآوری نشده باشد بعد از فراوری و باز شدن درب بطری آن نهایتا بین 30 تا 60 روز مهلت استفاده دارد.

بنابراین اگر تاریخ انقضای بسیار طولانی روی بسته بندی روغن زیتون درج شده بود احتمالا آن روغن زیتون فرآوری شده و دارای مواد نگهدارنده است.

روغن زیتون اصل چه رنگی است؟

بسیاری افراد تصور می نمایند هرچه روغن زیتون تیره تر باشد کیفیت بهتری دارد و اصل است؛ اما در واقع این فقط یک افسانه است.

رنگ اصلی روغن زیتون اصلا تیره نیست و این تصور باعث شده تا بعضی سودجویان با بسته بندی های تیره و افزودنی های رنگی روغن های تقلبی خود را به خوبی به افراد بفروشند.

روغن زیتون اصل رنگ ملایمی در طرف زرد و طلایی مایل به سبز دارد. رنگ آن نه به زردی روغن های مایع و سرخ کردنی است و نه به سبزی برگ و میوه درخت زیتون.

البته نباید فکر کنید هر روغن زیتونی که رنگ روشن تر و یکنواخت تری داشت پس دیگر اصل ست و هیچ تقلبی در فراوری آن نشده است. در واقع رنگ روغن زیتون به عوامل متعددی بستگی دارد و تشخیص روغن زیتون اصل از روی رنگ به تنهایی روش مطمئنی نیست.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم راهنمای تفاوت روغن آووکادو و روغن زیتون را مطالعه کنید.

عوامل تاثیرگذار بر رنگ روغن زیتون

با این حال در ادامه مقاله بعضی عواملی که بر رنگ روغن زیتون تاثیرگذار هستند را با هم آنالیز خواهیم کرد.

  • زمان چیده شدن زیتون

شهریور تا آذر زمان طلایی برای چیدن زیتون است. بدیهی است زیتونی که در شهریور چیده می گردد تازه تر یا به نوعی کال تر است و رنگ سبز روشنی دارد و روغن چنین زیتونی هم رنگی شفاف و روشن دارد.

هرچه از شهریور به آذر ماه نزدیک تر شویم زیتون پخته تر و رسیده تر شده و رنگ آن تیره تر می گردد. تا جایی که زیتون هایی که در آذر چیده می شوند از شدت تیرگی به رنگ بنفش و کبود متمایل می شوند.

بنابراین روغن این زیتون ها تیره رنگ تر است؛ اما باز هم هیچ زیتونی روغن سیاه به شما تحویل نخواهد داد.

  • تازه یا کهنه بودن روغن زیتون

وقتی روغن زیتون تازه ای که همین حالا روغن گیری شده را ببینید در تیره ترین حالت خودش واقع شده است؛ اما به مرور هرچه زمان می گذرد رنگ آن روشن تر می گردد.

البته روش نگهداری روغن زیتون هم در این تغییر رنگ آن تاثیرگذار است. اگر روغن زیتون شما در ظرف های شیشه ای و تیره و به دور از نور مستقیم خورشید قرار بگیرد تغییر رنگ آن کندتر اتفاق خواهد افتاد.

  • نژاد و نوع زیتون

آیا می دانستید ما در ایران و دنیا انواع و اقسام زیتون ها را داریم که هرکدام رنگدانه های مخصوص به خودشان را دارند؟

رنگ روغن زیتون اصل تا حد زیادی به نژاد و نوع زیتون هم وابسته است. برای مثال زیتون های ماری روغن های شفاف و طلایی فراوری می نمایند در حالی که بعضی از زیتون ها به علت رنگ تیره تری که دارند، روغن های تیره تری هم فراوری می نمایند.

بنابراین دانستن اینکه روغن زیتون انتخابی شما از چه نوع زیتونی گرفته شده باعث می گردد اطلاعات کامل تری از رنگ روغن زیتون داشته باشید و از انتخابتان مطمئن تر شوید.

جمع بندی

روغن زیتون اصل طلای مایعی است که برای پوست، مو و خوراک یک محصول شگفت انگیز و عالی محسوب می گردد.

با وجود اینکه تشخیص روغن زیتون اصل در بعضی موارد ممکن است کمی سخت، زمان بر یا پیچیده باشد؛ اما ارزشش را دارد تا شما به یاری گرفتن از روش هایی که برای این موضوع وجود دارد یک محصول ارگانیک و مفید را تهیه کنید.

یک نکته مهم درباره فراوری و فروش روغن های تقلبی مصرف نمایندگان هستند. مصرف نمایندگان نقش مهم و پر رنگی در توقف چرخه فراوری محصولات تقلبی دارند. در واقع شما با انتخاب روغن زیتون اصل فقط به سلامت خودتان و خانواده تان یاری نمی کنید بلکه با اینکار از فراورینمایندگان واقعی نیز حمایت می کنید.

پس نه تنها برای حفظ سلامتی خودتان و خانواده تان، بلکه برای یاری به فراورینمایندگان واقعی و سایر افراد جامعه بهتر است با به کارگیری روش هایی که یاد گرفتید خرید روغن زیتون تقلبی را به حداقل برسانید.

سوالات متداول

آیا روغن زیتون اصل تیره است؟

همانطور که در مقاله هم به این موضوع اشاره کردیم رنگ و تیرگی روغن زیتون به تنهایی نمی تواند اصل یا تقلبی بودن آن را معین کند. رنگ روغن زیتون به عوامل مختلفی بستگی دارد و تیره بودن آن نشان دهنده اصل بودن روغن زیتون نیست.

روغن زیتون اصل چه طعمی دارد؟

روغن زیتون اصل در ابتدا کمی شیرین و بعد کمی تلخ می گردد. تلخی بیش ازحد یا طعم دار بودن روغن زیتون می تواند یکی از نشانه های کیفیت پایین آن باشد چراکه روغن زیتون اصل طعم غالب و تندی ندارد.

روغن زیتونی که در بطری پلاستیکی باشد تقلبی است؟

برترین روش برای نگهداری روغن زیتون استفاده از بطری های شیشه ای است؛ اما نمی توان گفت تمام روغن زیتون هایی که بطری پلاستیکی دارند تقلبی هستند. برای اطمینان از اصل بودن چنین روغن زیتونی باید موارد دیگر را هم آنالیز کنید.

منبع: آچاره
انتشار: 4 شهریور 1403 بروزرسانی: 4 شهریور 1403 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 2280

به "معرفی 6 روش آسان برای تشخیص روغن زیتون اصل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی 6 روش آسان برای تشخیص روغن زیتون اصل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید