طرز تهیه حریره سیر، معجونی برای مزه دار کردن غذا
به گزارش پیامک خنده، خبرنگارانـ سیر سرشار از ویتامین های گروه B و C است؛ بعلاوه منبع غنی فسفر، منگنز، آهن، روی، کلسیم، کربوهیدارت و مقادیری از پروتئین است. سیر با خاصیت ضدعفونی نمایندگی که دارد، در درمان بسیاری از بیماری ها نقش به سزایی دارد و کارشناسان تغذیه مصرف روزانه سیر را در وعده های غذایی توصیه می نمایند.
به گزارش خبرنگاران، حریره سیر ترکیبی از سیر، روغن زیتون و نمک است که به شما یاری می نماید، همواره و در هر شرایطی سیر آماده برای تهیه انواغ غذا یا مزده دار کردن گوشت، مرغ و ماهی در منزل داشته باشید. برای تهیه انواع خورش، کشک بادمجان، آش و غذا هایی که به سیر احتیاج دارند، می توانید یک قاشق مرباخوری از حریره سیر را به آن ها اضافه کنید و دیگر احتیاجی به پوست گرفتن و خرد کردن همیشگی سیر نیست. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه حریره سیر را با روشی بسیار آسان در منزل با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه حریره سیر
سیر: 1 کیلو
نمک: 3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 1 لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از صندلی ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه حریره سیر
برای تهیه حریره سیر باید ابتدا سیر ها را پوست کنید و بشویید. سپس سیر های شسته را روی یک پارچه آبگیر یا حوله خشک و تمیز پهن کنید و صبر کنید تا حبه های سیر کاملا خشک شوند و هیچ نم و رطوبتی نداشته باشند. برای تهیه حریره سیر می توانید هم از رنده ریز و هم از دستگاه خرد کن یا میکسر بهره ببرید. اگر رنده را برای این کار انتخاب می کنید، ابتدا باید همه حبه های سیر را رنده کنید و سپس توی یک کاسه بریزید. حالا روغن زیتون و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و حریره آماده را توی یک شیشه خشک و تمیز بریزید و روی سطح حریره را با روغن زیتون بپوشانید.
اگر از دستگاه خرد کن یا میکسر استفاده می کنید، ابتدا کمی از سیر را توی دستگاه بریزید و با دور میانه بزنید. سپس کمی روغن زیتون و نمک به آن اضافه کنید و مقداری دیگر سیر توی دستگاه بریزید و باز با دور میانه بزنید. این کار را چند مرحله تکرار کنید تا زمانی که همه سیر ها له شوند. سپس سیر های میکس شده را توی شیشه تمیز بریزید و روی سطح حریره سیر را با روغن زیتون بپوشانید. دقت کنید که اگر از دستگاه خرد کن استفاده می کنید، سیر ها را به مقدار ای خرد کنید که بیش از حد له نشوند. در مرحله آخر در شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت یک هفته در یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان حریره سیر شما آماده است. شما می توانید شیشه حریره سیر را به مدت سه الی چهار ماه در یخچال نگهداری کنید.
منبع: فرارو