طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای آسان، مناسب عصرانه و صبحانه
به گزارش پیامک خنده، شیرینی حلزونی با ظاهری شبیه حلزون، توجه بسیاری از افراد از جمله بچه ها را به خود جلب می نماید. بافت نرم و ظاهر این شیرینی، آدم را یاد رول دارچینی می اندازد که طعم آن دست کمی از شیرینی حلزونی ندارد. این شیرینی سنتی که ریشه آن به بندر ترکمن برمی گردد با دستور و روش های متعددی درست می گردد که می توان به آسانی در منزل آن را تهیه کرد. در مطالب قبلی به صورت جداگانه به آنالیز طرز تهیه شیرینی حلزونی در فر پرداخته ایم. حال پخت این شیرینی هوس برانگیز را به صورت دیگری برایتان خواهیم گفت تا آن را به عنوان میان وعده عصرانه و صبحانه درست کنید. شما در این مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای را بخوانید تا دیگر برای درست کردن آن دغدغه ای نداشته باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی حلزونی تابه ای
- آرد دو پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- ماست پنج قاشق عذاخوری
- روغن مایع چهار قاشق غذاخوری
- شکر سه قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
مواد میانی شیرینی حلزونی تابه ای
- عسل سه قاشق غذاخوری
- شکر دو قاشق غذاخوری
- دارچین یک قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای
1. تخم مرغ و شکر را هم بزنید
شیرینی حلزونی از آن خوراکی های خوشمزه ای است که می توان آن را در وعده های صبحانه و عصرانه سرو کرد پس برای پخت، ابتدا مواد لازم آن را آماده و در دمای محیط بگذارید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای احتیاج است که در یک کاسه مناسب تخم مر غ را بشکنید. با یاری هم زن یا چنگال آن قدر تخم مرغ را بزنید که از حالت لختگی خارج گردد. سپس شکر را داخل کاسه بریزید. حال با هم زن و با سرعت میانه رو به بالا برای پنج دقیقه تخم مرغ و شکر را با یکدیگر هم بزنید. شما در نهایت باید مخلوطی کرم رنگ و کشدار داشته باشید. از درست کردن شیرینی حلزونی مغزدار حرفه ای برای میهمانی ها و دورهمی هایتان غافل نشوید.
2. روغن مایع و ماست را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای باید روغن مایع را به کاسه مخلوط اضافه کنید و مجدد برای پنج تا شش دقیقه دیگر با سرعت میانه هم بزنید تا یک دست گردد. سپس ماست را اضافه و مجدد هم بزنید. به یاد داشته باشید که همه مواد قبل از اضافه شدن باید به دمای محیط رسیده باشند. شیرینی حلزونی کرمدار برترین گزینه پذیرایی در تولد بچه ها تان است.
3. آرد را به مخلوط اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای باید آرد و بیکینگ پودر را باید یکدیگر مخلوط کنید. سپس مخلوط آرد را دو تا سه بار الک کنید. حال آرد الک شده را آرام آرام به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. در این مرحله مخلوط را باید به آرامی با قاشق یا هم زن دستی هم بزنید. این کار را تا زمانی انجام دهید که خمیر در میان کاسه جمع گردد. حال خمیر را با دستان خود به آرامی ورز دهید تا بافتی نرم، صاف، یک دست و لطیف پیدا کند. در نهایت خمیر شیرینی را روی یک سطح صاف چرب قرار دهید.
4. مواد میانی خمیر را بگذارید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای باید خمیر را روی یک سطح صاف و چرب به آرامی به شکل مستطیل پهن کنید. خمیر پهن شده نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم باشد بلکه باید به شکلی باشد که بتوانید آن را راحت رول کنید. بعد با توجه به ذائقه تان به مقدار دلخواه روی خمیر عسل بمالید. خمیر کامل باید به عسل آغشته شده باشد. در ادامه پیش بردن تهیه شیرینی حلزونی در کاسه ای جداگانه کمی شکر و پودر دارچین بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط دارچین را کامل روی عسل بپاشید. در نهایت خمیر را از یک سمت رول کنید. شما مربای آلبالو فوری خانگی را هم برای مواد میانی خمیر شیرینی تان می توانید به کار ببرید.
5. خمیر شیرینی حلزونی را برش بزنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای باید خمیر شیرینی را با یک کاتر در عرض دو سانتی متر برش بزنید. به مقدار های خمیر دقت داشته باشید که یکسان باشد. با این کار شیرینی های زیباتر و مجذوب کننده تری خواهید داشت. پیشنهاد ما به شما خواندن دستور تهیه شیرینی حلزونی دارچینی برای دورهمی های عصرانه تان است.
6. رول های شیرینی را سرخ کنید
در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای باید یک تابه نسبتا بزرگ انتخاب کنید. به مقدار کافی داخل آن روغن بریزید. با داغ شدن روغن، رول ها را داخل آن بیاندازید. با طلایی شدن یک طرف، طرف دیگر آن را هم سرخ کنید. شیرینی های سرخ شده را روی یک دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافه آن ها گرفته گردد. شیرینی ها را با پودر پسته یا خرده گردو تزئین و در ظرف موردنظر سرو کنید. دستور رول دارچین با شیر بادام تقریبا مشابه همین دستور است پس از خواندن و درست کردن آن غافل نشوید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی حلزونی تابه ای
شیرینی حلزونی معمولا یک میان وعده عالی برای عصرانه های پاییزی به شمار میرود. پس نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا متوجه آسانی آن بشوید و برای درست کردن آن دست به کار شوید.
دستور تهیه شیرینی حلزونی در فر
شیرینی حلزونی را با روش های متفاوتی می توان پخت. استفاده از فر یکی از همان روش ها است. برای پخت شیرینی حلزونی در فر باید فر را از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس مراحل گفته شده را طبق موارد گفته شده در بالا پیش ببرید. داخل سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید. رول ها را با فاصله از هم داخل سینی بچینید. سینی را برای 15 تا 20 دقیقه برای پخت داخل فر بگذارید. در نهایت می توانید روی آن ها را با خرده پسته یا شیر عسلی تزئین و سرو کنید. برای وعده های صبحانه و عصرانه تان می توانید کیک فنجانی در مایکروفر هم کنار این شیرینی داشته باشید.
پخت شیرینی حلزونی در قابلمه
ابتدا قابلمه را، که زیرش شعله پخش کن گذاشته اید، به مدت 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا خوب گرم گردد. کف قابلمه نسوزتان را با کمی روغن چرب کنید. خمیرها را به آرامی و با فاصله از هم داخل تابه بچینید. روی آن ها را رومال نموده و کمی کنجد بپاشید. در قابلمه را با دم کنی مناسب ببندید. در نهایت تابه را به مدت 15 دقیقه روی شعله پخش کن با حرارت کم بگذارید تا شیرینی ها خوب بپزند. پیشنهاد ما خواندن طرز تهیه شیرینی خرمایی بدون فر برای روزهای تعطیل تان است.
جایگزین ماست در تهیه شیرینی حلزونی
در طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای همچون دیگر دستورهای شیرینی، جایگزین های بسیاری برای مواد لازم وجود دارد. شما در این دستور به راحتی می توانید شیر را با همان مقدار جایگزین ماست کنید. تنها این نکته را در نظر داشته باشید که شیر قبل از اضافه شدن به مواد حتما به دمای محیط رسیده باشد.
علت خشکی شیرینی حلزونی
شیرینی حلزونی را به نرمی و پف آن می شناسند پس باید به مقدار آردی که در آن استفاده می کنید، دقت داشته باشید. آرد زیاد در مایه شیرینی حلزونی منجر به خشکی و سفتی آن می گردد در نتیجه از پف کردن آن جلوگیری می نماید.
مواد میانی شیرینی حلزونی
در طرز تهیه شیرینی حلزونی تابه ای علاوه بر عسل و مربا می توانید از فیلینگ کرم، مارمالاد توت فرنگی، کشمش، مخلوط شکر و دارچین یا سس شکلاتی هم بهره ببرید.
رول شیرینی حلزونی
شیرینی حلزونی را به فرم و ظاهر آن می شناسند پس هنگام رول کردن باید نهایت دقت را به کار بگیرید. ناگفته نماند که رول کردن خمیر شیرینی حلزونی را به روش های گوناگونی می توان انجام داد اما به صورت کلی شما بعد از استراحت خمیر باید آن را به قطر نیم تا یک سانتی متر باز کنید. مقدار رول ها کاملا سلیقه ای است. خمیر را باید به شکل مستطیل در بیاورید. روی آن فیلینگ دلخواه تان را بمالید. در نهایت با دقت رول نموده و برش بزنید. در کنار شیرینی تان می توانید شیر دارچین درست نموده و سرو کنید.
منبع: کتاب کاله