طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی ، چرا خمیر سوسیس باید استراحت کنه و کشدار بشه؟
به گزارش پیامک خنده، سوسیس نوشیدنی محلی از محبوب ترین انواع سوسیس با ابعادی کوچک تر از سوسیس های دیگه ست. شما می تونید سوسیس نوشیدنی محلی رو با گوشت مرغ، گوشت بوقلمون، گوشت گوساله یا با ترکیب این ها به صورت ساده یا با طعم پنیری یا دودی در فر، به صورت آب پز ملایم یا بخارپز آماده کنید. با این مطلب از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی در یک نگاه
برای درست کردن سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی، اول باید گوشت و دنبه خرد شده رو داخل فریزر بذارید تا نیمه منجمد بشن. بعد گوشت رو دوبار با تیغه ریز و میانه چرخ کنید، چربی رو هم جدا چرخ کنید. دنبه و گوشت رو با آب یخ ورز بدید تا خمیری و کشدار بشه. حالا ادویه و سیر رو بریزید و ورز بدید.
خمیر رو چند ساعت توی یخچال استراحت بدید. بعد داخل روکش بریزید و با ابعاد سوسیس نوشیدنی محلی فرم بدید. حالا سوسیس ها رو روی بخار ملایم بپزید؛ بعد سریع داخل آب یخ بذارید تا شوک بخورن و سفت بشن. آخر سر هم باید برای چند ساعت دیگه توی یخچال استراحت بدید تا مزه ها کاملا به خورد هم برن.
برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات درست کردن سوسیس نوشیدنی محلی گوشت ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی (برای 4 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| گوشت گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند (کم چرب) | 400 گرم |
| دنبه (گاو یا گوسفند) | 50 تا 70 گرم (حدود 10 تا 15 درصد وزن گوشت) |
| سیر | 1 حبه |
| نمک | 1 قاشق چای خوری |
| فلفل سیاه و فلفل قرمز | هر کدام نصف قاشق چای خوری |
| پودر آویشن | نصف قاشق چای خوری |
| پاپریکا | نصف قاشق چای خوری |
| تخم گشنیز آسیاب شده | نصف قاشق چای خوری |
| جوز هندی آسیاب شده | نصف قاشق چای خوری |
| نشاسته ذرت یا آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
| شیر خشک | 1 قاشق غذاخوری |
| تخم مرغ | 1 عدد |
| آب یخ | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
| روکش سوسیس نوشیدنی محلی | به میزان لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت خمیر سوسیس نوشیدنی محلی گوشت در یخچال: حداقل 2 تا 3 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت سوسیس نوشیدنی محلی گوشت با بخار: حدود 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت سوسیس نوشیدنی محلی گوشت قرمز در یخچال: حداقل 4 ساعت
مراحل طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی
طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی خانگی با گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوشت بوقلمون یا حتی با ترکیب چند نوع گوشت مختلف قابل انجامه. شما می تونید سوسیس نوشیدنی محلی رو به صورت بخارپز، به روش آبپز ملایم یا پوچینگ یا اصلا توی فر درست کنید.
مرحله اول: گوشت گوساله و دنبه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی، قبل از هر کاری باید گوشت گوساله کم چرب و دنبه رو به تکه های کوچک 2 تا 3 سانتی متری برش بزنید. بعد این تکه ها رو برای 30 دقیقه توی فریزر بذارید تا نیمه منجمد بشن. توجه داشته باشید، گوشت نباید کاملا یخ بزنه؛ فقط باید نیمه منجمد باشه تا به راحتی چرخ بشه و بافتش یکنواخت بمونه.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مثل گوشت گوساله می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: باقی مواد سوسیس رو آماده کنید
حالا، همه ادویه ها شامل نمک، پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل قرمز، تخم گشنیز، جوز هندی و آویشن رو به دقت مقدار گیری کنید و در ظرف مناسبی بریزید. این ادویه ها رو هم بزنید تا کاملا یکنواخت بشن. شیر خشک بدون چربی و نشاسته ذرت رو هم توی همین ظرف بریزید و با ادویه ها مخلوط کنید تا بعدا به راحتی با گوشت ترکیب بشن. این مرحله خیلی مهمه؛ چون طعم نهایی سوسیس نوشیدنی محلی گوشت کاملا به دقت در مقدار گیری مواد و ترکیب مناسب اون ها با هم بستگی داره.
برای خرید نشاسته ذرت و انواع ادویه ها مثل نمک، پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: سیر رو رنده کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت قرمز، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست رو به صورت ریز رنده کنید. سیر رنده شده رو با میزان کمی نمک مخلوط و له کنید تا طعم و عطر سیر کاملا آزاد بشه. این ترکیب رو کنار بذارید تا بعدا به خمیر سوسیس نوشیدنی محلی اضافه کنید.
مرحله چهارم گوشت گوساله و دنبه نیمه منجمد رو چرخ کنید
حالا گوشت نیمه منجمد رو اول با تیغه میانه (4 میلی متری) چرخ کنید. بعد دوباره با تیغه ریزتر (3 میلی متری) برای بار دوم چرخ کنید. با این کار، گوشت بافتی لطیف و یکنواخت پیدا می کنه. دنبه رو هم جداگانه با تیغه ریز چرخ کنید تا بافت نرمی داشته باشه. توجه داشته باشید، در این مرحله باید یه کاسه مناسب رو روی یخ بذارید و گوشت چرخ شده رو توی این کاسه بریزید تا گوشت اصلا گرم نشه.
مرحله پنجم: گوشت و دنبه چرخ شده رو ورز بدید
بعد از انجام این کارها، ابتدا دنبه چرخ شده رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و نصف آب یخ (یا یخ خرد شده) رو کم کم بهش اضافه کنید. حالا باید این دنبه رو برای 5 دقیقه با دست یا با قلاب خمیرگیر ورز بدید تا کاملا نرم و براق بشه. بعد گوشت چرخ شده رو با باقی آب یخ به تدریج اضافه کنید. این مواد رو برای 5 تا 8 دقیقه دیگه ورز بدید تا حالت چسبنده و کشدار پیدا کنه. الان باید خمیر سوسیس نوشیدنی محلی به فرمی دربیاد که وقتی کمی از اون رو بین انگشت ها می کشید، مثل یه ورقه نازک کش بیاد و پاره نشه.
مرحله ششم: ادویه ها رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی ساده، باید همه ادویه ها و نشاسته ذرت و شیر خشکی رو که قبلا با هم ترکیب کردید، روی سطح خمیر بپاشید. سیر له شده با نمک رو هم روی باقی مواد بریزید. این مواد رو حدود 3 تا 4 دقیقه دیگه ورز بدید تا کاملا مخلوط بشن.
برای اینکه مطمئن بشید مزه درسته، یه قاشق کوچیک از خمیر سوسیس رو با کمی روغن در تابه داغ فقط برای یک دقیقه سرخ کنید و بچشید. در صورت لزوم، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.
مرحله هفتم: خمیر سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو در یخچال استراحت بدید
الان دیگه باید خمیر سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو توی یه ظرف استیل پهن کنید؛ روی این ظرف رو با سلفون بپوشونید و حداقل برای 2 تا 3 ساعت توی یخچال بذارید؛ اما اگه فرصت دارید، بهتره این خمیر به مدت یک شب تا صبح داخل یخچال بمونه تا حسابی خودش رو بگیره. با این کار، بافت خمیر سوسیس نوشیدنی محلی منسجم تر می شه و کاملا طعم می گیره.
مرحله هشتم: خمیر سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو فرم بدید
بعد از گذشت این مدت، خمیر آماده رو به یاری قیف توی روکش بریزید و پر کنید. سعی کنید، رول سوسیس به صورت یکنواخت و بدون حباب هوا پر بشه. طول هر سوسیس نوشیدنی محلی رو حدود 5 تا 7 سانتی متر در نظر بگیرید و هر قطعه رو یک یا دو بار بپیچونید تا از قطعه بعدی جدا بشه.
اگر حباب هوا دیدید، با سوزن بترکونید. بعد سوسیس ها رو 30 دقیقه توی یخچال یا جلوی پنکه بذارید تا سطح سوسیس نوشیدنی محلی خشک بشه و روکش فرم بهتری پیدا کنه.
مرحله نهم: سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو بخارپز کنید
قابلمه بخارپز رو نیمه آب بریزید و سوسیس ها رو داخل سبدش بچینید. بخار باید ملایم باشه و دما در حدود 80 تا 90 درجه سانتی گراد باقی بمونه. مدت زمان پخت بسته به قطر سوسیس نوشیدنی محلی متفاوته؛ برای سوسیس های 2 تا 3 سانتی متری حدود 20 دقیقه و برای سوسیس های 4 تا 5 سانتی متری تا 30 دقیقه زمان لازمه. دمای داخلی سوسیس نوشیدنی محلی باید به 71 تا 72 درجه سانتی گراد برسه تا مطمئن بشید کاملا پخته و ایمن شده.
مرحله دهم: سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو شوک سرد بدید
حالا سوسیس نوشیدنی محلی پخته شده رو برای 5 تا 10 دقیقه توی یه ظرف بزرگ پر از آب یخ قرار بدید. این شوک دمایی باعث می شه روند پخت سوسیس نوشیدنی محلی متوقف بشه، روکش جمع نشه و بافت سوسیس منسجم و خوش فرم بمونه. بعد سوسیس ها رو روی دستمال آشپزخانه پهن کنید تا سطح شون خشک بشه.
مرحله یازدهم: سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو توی یخچال استراحت بدید
بعد از شوک، سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو توی ظرف دربسته حداقل برای 4 ساعت داخل یخچال بذارید. اگه فرصت دارید، بهتره 8 تا 12 ساعت صبر کنید تا بافت سوسیس نوشیدنی محلی مسنجم تر بشه. درضمن با این کار، طعم ها جاافتاده تر می شن و سطح سوسیس نوشیدنی محلی موقع سرخ کردن مجذوب کننده تر می شه.
مرحله آخر: سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو سرو یا نگهداری کنید
الان دیگه می تونید سوسیس نوشیدنی محلی گوشت رو به دلخواه توی تابه با کمی روغن سرخ کنید؛ روی گریل حرارت بدید یا داخل فر با دمای 180 درجه حدود 10 دقیقه بپزید. اگه قرار نیست همه رو همون روز مصرف کنید، می تونید سوسیس ها رو توی ظرف دربسته بذارید و تا 4 روز توی یخچال یا برای 2 تا 3 ماه داخل فریزر نگه دارید.
شما می تونید انواع رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.
روش تهیه سوسیس نوشیدنی محلی خانگی به صورت آبپز ملایم (پوچینگ)
طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی به روش آبپز ملایم هم قابل انجامه. در این روش، باید سوسیس نوشیدنی محلی رو درست طبق رسپی بالا آماده کنید. سپس، یه قابلمه بزرگ رو تا نیمه پر آب کنید و بذارید دمای آب به حدود 75 تا 85 درجه سانتی گراد برسه.
توجه داشته باشید، آب نباید بجوشه. بعد سوسیس ها رو توی این قابلمه بذارید و 20 تا 30 دقیقه صبر کنید تا دمای داخلی سوسیس ها به 71 تا 72 درجه سانتی گراد برسه. باقی مراحل رو مثل دستور بالا دنبال کنید. این روش راحت تر از پخت با بخاره، فقط باید مراقب باشید آب نجوشه؛ وگرنه سوسیس نوشیدنی محلی می ترکه و روکش اون پاره می شه.
روش درست کردن سوسیس نوشیدنی محلی گوشت خانگی در فر
در طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی خانگی در فر باید سوسیس ها رو مطابق رسپی اصلی آماده کنید. در این فاصله، فر رو روی دمای 80 تا 90 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. سوسیس ها رو روی سینی فر بچینید و یه کاسه آب هم توی فر بذارید تا بخار ملایم ایجاد بشه. حدود 45 تا 60 دقیقه زمان بدید تا سوسیس ها کاملا بپزن. باقی مراحل رو مثل دستور اصلی دنبال کنید.
روش تهیه سوسیس نوشیدنی محلی مرغ خانگی
در طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی مرغ خانگی، کافیه 400 گرم گوشت سینه مرغ بدون چربی و بدون استخوان رو جایگزین کنید. به جای دنبه هم 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی یا کره نرم بریزید. باقی مراحل رو درست مثل دستور اصلی دنبال کنید.
روش درست کردن سوسیس نوشیدنی محلی پنیری خانگی
در طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی پنیری خانگی، کافیه حدود 80 تا 100 گرم پنیر خامه ای یا موزارلا خرد شده رو به خمیر سوسیس اضافه کنید. باقی مراحل درست شبیه دستور اصلیه.
برای خرید انواع می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه سوسیس نوشیدنی محلی دودی
طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی دودی هم کاملا مشابه همون چیزیه که در رسپی اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که بعد از پخت باید سوسیس ها رو با اسپری دود مایع طعم دار کنید. یه روش دیگه هم اینه که 3 تا 5 قطره اسانس دودی مایع توی خمیر سوسیس نوشیدنی محلی بریزید و ورز بدید.
نکات مهم در طرز تهیه سوسیس نوشیدنی محلی خانگی
- گوشت و دنبه رو قبل از چرخ کردن حتما حدود نیم ساعت توی فریزر بذارید تا نیمه منجمد بشن؛ این کار باعث می شه خمیر سوسیس یکدست تر و کشدارتر دربیاد.
- اگه دنبه یا چربی استفاده نمی کنید، بهتره 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی یا کره نرم به خمیر اضافه کنید تا سوسیس بعد از پخت خشک نشه.
- ادویه ها و سیر رو بعد از ورز دادن اولیه گوشت اضافه کنید و چند دقیقه خوب ورز بدید تا طعم ها کاملا به خورد خمیر بره.
- خمیر سوسیس رو حداقل 2 تا 3 ساعت و اگه وقت داشتید شب تا صبح توی یخچال استراحت بدید تا هم فرم بگیره هم مزه ها بهتر با هم ترکیب بشن.
- موقع پر کردن روکش، سوسیس ها رو کوتاه بگیرید؛ مقدار هر سوسیس نوشیدنی محلی رو حدود 5 تا 7 سانتی متر در نظر بگیرید.
- اگه موقع پر کردن روکش حباب هوا دیدید، با یه سوزن ریز بترکونید تا سوسیس موقع پخت ترک نخوره.
- بعد از شکل دادن، سوسیس ها رو حدود 30 دقیقه توی یخچال بذارید تا روکش کمی خشک بشه و موقع پخت وا نره.
- سوسیس نوشیدنی محلی رو حتما با حرارت ملایم بپزید (در همه روش ها) تا بافتش نرم و آبدار بمونه و سفت نشه.
- بعد از پخت، سوسیس ها رو فوری توی آب یخ بندازید تا شوک ببینن و بافت شون سفت و منسجم بشه.
- اگه می خواید سوسیس نوشیدنی محلی دودی درست کنید، فقط 3 تا 5 قطره اسانس دودی به خمیر اضافه کنید؛ اگه زیادی بریزید، طعم سوسیس نوشیدنی محلی تلخ می شه.
- قبل از سرو، سوسیس ها رو حداقل 4 ساعت توی یخچال نگه دارید تا مزه ها جاافتاده بشن و برش دادنش راحت تر بشه. بعد می تونید سوسیس ها رو به روش دلخواه بپزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سوسیس نوشیدنی محلی خانگی
می تونیم سوسیس نوشیدنی محلی رو بدون روکش درست کنیم؟
بله، می تونید خمیر رو به شکل استوانه های کوچیک فرم بدید و بخارپز کنید یا توی فر بپزید؛ ولی با روکش، شکل و بافت سوسیس حرفه ای تر می شه.
چرا خمیر سوسیس نوشیدنی محلی باید کشدار بشه؟
کشدار شدن خمیر به این معناست که گوشت و چربی خوب به هم چسبیدن و موقع پخت، سوسیس وا نمی ره و ترک نمی خوره.
اگه دنبه نریزیم سوسیس خشک می شه؟
اگه دنبه نریزید ولی به جاش کمی روغن گیاهی یا کره و آب یخ بهره ببرید، سوسیس همچنان نرم و قابل قبول خواهد بود.
چرا خمیر سوسیس نوشیدنی محلی باید استراحت کنه؟
استراحت باعث می شه خمیر سفت تر بشه، ادویه ها به خورد گوشت برن و موقع پر کردن روکش، کارتون راحت تر باشه.
چرا بعد از پخت، سوسیس رو توی آب یخ می ندازیم؟
این کار به توقف روند پخت، منسجم شدن بافت سوسیس و ثابت موندن فرمش یاری می کنه.
منبع: افق کوروش