طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه!

به گزارش پیامک خنده، رب آلوچه یکی از رب های مورد استفاده در آشپزی است که برخلاف رب گوجه فرنگی، برای رنگ دهی به غذا کاربرد نداشته ولی طعم دهنده و چاشنی بسیار مناسبی است. در این مطلب با طرز تهیه رب آلوچه، موارد مصرف و خواص آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه!

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آلوچه یکی از میوه های تابستانی خوشمزه است که برای درمان یبوست بسیار موثر می باشد. رب آلوچه را می توان در کنار رب گوجه فرنگی برای مزه دار کردن غذا ها و خورش ها استفاده کرد و از خواص بی نظیر آن برخوردار شد. رب آلوچه، افشره غلیظ شده میوه آلو و غنی از مواد مغذی است که می تواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود بعضی بیماری ها یاری کند. برای آشنایی با خواص این ماده غذایی با ما همراه باشید.

طرز تهیه رب آلوچه مانند لواشک آلوچه است، در واقع لواشک همان رب سفت شده است که می توان آن را در آب حل نموده و به جای رب مورد استفاده قرار داد. رب هایی مانند رب زرشک، رب انار، و رب آلوچه را بهتر است به صورت خانگی تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رب آلوچه در منزل، موارد مصرف و خواص آن آشنا سازیم.

رب آلوچه

مواد لازم
آلوچه قرمز، زرد یا سبز2 کیلوگرم
آب1 لیوان
نمک1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه رب آلوچه

  1. آلوچه ها را شسته و در یک ظرف لعابی یا مسی سفید شده بریزید.
  2. اگر آلوچه ها رسیده و پرآب هستند نیازی به اضافه کردن آب نیست، ظرف لعابی یا مسی را بر روی حرارت ملایم قرار داده و درب ظرف را ببندید تا آلوچه ها آب بیندازند.
  3. در صورتی که آلوچه ها سفت هستند، یک لیوان آب به آن اضافه نموده و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و درب ظرف را ببندید.
  4. پس از 10 دقیقه، درب ظرف را برداشته و فرصت دهید تا آلوچه ها خوب بپزند و نرم شوند.
  5. پس از اینکه آلوچه ها کاملا له شدند، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آلوچه ها خنک شوند و سپس آنها را در یک آبکش فلزی ریخته و با پشت قاشق آنها را له کنید تا پوره آن خارج گردد.
  6. پوره آلوچه را مجددا در ظرف لعابی یا مسی ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و فرصت دهید تا بجوشد و سفت و غلیظ گردد.
  7. هنگام جوشیدن رب، روی سطح آن کف هایی جمع می گردد که باید با قاشق گرفته گردد، زیرا در طعم و رنگ رب موثر است.
  8. در حین پخت، مرتب رب را از ته قابلمه هم بزنید تا ته نگیرد و قوام یابد.
  9. رب باید به اندازه ای بپزد که کاملا خشک گردد، سپس در خاتمه کمی نمک به آن اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
  10. پس از اینکه رب کاملا سرد شد آن را در ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه رب آلوچه

  • میزان نمک باید به اندازه ای باشد که رب شور نگردد.
  • رنگ رب بسته به رنگ آلوچه مورد استفاده در تهیه آن، سبز، زرد یا قرمز است.
  • اگر به آلوچه مقداری آلبالو اضافه نموده و بجوشانید، رنگ رب قرمز روشن می گردد.
  • اگر رب در حین پخت، ته گرفت قابلمه را عوض نموده و اجازه دهید بقیه پخت صورت گیرد.
  • رب باید کاملا خشک شده و همه آب آن کشیده گردد تا کپک نزند.
  • برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از کپک زدن رب، آن را در شیشه استریل نگهداری کنید.

نحوه استریل کردن بطری های شیشه ای را می توانید در مقاله زیر مطالعه نمائید:

موارد مصرف رب آلوچه

  • مزه دار کردن خوراک مرغ
  • به عنوان چاشنی برای بادمجان کباب
  • مزه دار کردن خورش مرغ ترش
  • در خورش فسنجان به همراه رب انار
  • در خورش قیمه به جای لیمو
  • در خورش آلو برای لعاب دار شدن خورش
  • در آبگوشت به همراه رب گوجه فرنگی

خواص رب آلوچه

  • رب آلوچه نسبت به میوه آن ملین تر است و خاصیت صفرابری بالایی دارد که برای برطرف یبوست های گرم بسیار مفید است.
  • رب آلوچه به دلیل داشتن ویتامین C، برای جذب آهن مفید است.
  • تقویت نماینده معده و تنظیم نماینده عملکرد دستگاه گوارش است.
  • رب آلوچه محافظت نماینده کبد است و برای تقویت سیستم ایمنی مفید می باشد.
  • جزو مواد غذایی حاوی پتاسیم بوده و برای افراد مبتلا به فشار خون مفید می باشد.
  • دارای آنتی اکسیدان است و به دفع سموم کبدی یاری می نماید.
  • افراد سرد مزاج و کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، می توانند رب آلوچه را با مقداری شکر استفاده نمایند.
منبع: ستاره
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 1380

به "طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید