طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی با تمام فوت و فن ها!

به گزارش پیامک خنده، حلیم بادمجان از جمله حلیم های خوشمزه و مقوی است که طعمی بسیار دلپذیر داشته و کمتر کسی پیدا می شود که طرفدار آن نباشد. این حلیم خوشمزه به طور کلی تشکیل شده از بادمجان، حبوبات، کشک و گوشت، که در مناطق مختلف ایران با یکسری تفاوت های ریزی، به گونه های مختلفی پخت می شود. در این مطلب سعی کرده ایم به طور جامع به طرز تهیه یک حلیم بادمجان خانگی خوشمزه و مجلسی بی نظیر بپردازیم؛ با ما باشید تا ترفندهای یک حلیم کش دار و خوشمزه را به شما بگوییم.

طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی با تمام فوت و فن ها!

در این مطلب می خوانید:

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و خوشمزه

ترفندهای پخت حلیم بادمجان درجه یک

حلیم بادمجان در شهرهای مختلف

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و خوشمزه

مواد لازم برای 4-5 نفر
بادمجان (ترجیحا قلمی و کم تخم)4-5 عدد درشت
گوشت گردن یا دنده گوسفندی300 گرم
عدس1/2 پیمانه
برنج نیم دانه1/2 پیمانه
گردوی خرد شده1/2 پیمانه
پیاز1 عدد درشت
سیر1 حبه
آب قلم یا گوشت2 لیوان
کشکنیم تا 1 پیمانه
پیاز داغ و نعنا داغبه میزان لازم
زعفران دم کردهنصف استکان
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویهبه میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردنبه میزان لازم

روش تهیه حلیم بادمجان خانگی

  • ابتدا برنج و عدس را با مقداری آب پخته، آبکش کرده و کنار بگذارید.
  • گوشت را با پیاز، سیر و نمک و زردچوبه و فلفل می گذاریم تا کاملا پخته و نرم شود.
  • سپس گوشت را با تیغه پلاستیکی غذاساز له کنید و آب آن را نیز دور نریزید.
  • بادمجان ها را پوست گرفته، نواری برش بزنید و 10 دقیقه درون آب نمک قرار دهید تا تلخ آبه آن خارج شود.
  • بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و اجازه دهید روغن اضافی آن گرفته شود.
  • در مرحله بعدی باید بادمجان، برنج، عدس و گوشت را مخلوط کرده و درون قابلمه بریزید.
  • آب گوشت یا قلم را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
  • قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید این مواد به خوبی با یکدیگر پخته شوند.
  • در مراحل پایانی، کمی نعنا داغ را به همراه کشکی که با زعفران رقیق کرده اید و کمی پیاز داغ، به حلیم اضافه کنید.
  • در این مرحله گردوها را نیز به حلیم اضافه کنید و مواظب باشید حلیم ته نگیرد.
  • در مرحله پایانی شما می توانید با استفاده از گوشکوب برقی یا دستی، حلیم را به خوبی له کنید.
  • حلیم را با نعنا داغ، کشک زعفرانی، پیاز داغ و گردو تزیین کرده و نوش جان کنید.

ترفندهای پخت حلیم بادمجان درجه یک

  • هرچه بادمجان ها را بیشتر و در روغن بیشتری سرخ کنید، حلیم شما خوش عطرتر و خوشمزه تر می شود.
  • استفاده از پیاز داغ و گردوی به میزان زیادتر، باعث لذیذتر شدن حلیم می شود.
  • اگر گوشت را با تیغه پلاستیکی غذاساز له کنید، قطعا حلیمی کش دار و خوش پخت خواهید داشت. حتی می توانید در چند مرحله گوشت را به همراه بادمجان در غذاساز بریزید تا حلیم شما شکل حرفه ای تری به خود بگیرد.

حلیم بادمجان در شهرهای مختلف

حلیم بادمجان اصفهانی

روشی که در این مطلب ذکر شد، حلیم بادمجان شیرازی بود؛ طرز تهیه حلیم اصفهانی نیز مثل دستور بالاست، با این تفاوت که عدس را باید حذف کنید و مقدار برنج را کمی بیشتر در نظر بگیرید. حلیم اصفهانی، به دلیل نداشتن عدس، رنگ و لعاب روشن تری دارد.

حلیم بادمجان کرمانشاهی

در کرمانشاه به این حلیم آش بادمجان نیز گفته می شود. در درست کردن آن، از حبوباتی مانند عدس، لوبیا سفید و نخود استفاده می شود. سبک سرو این حلیم به گونه ای است که مقداری از گوشت را جداگانه می کوبند و کف هر کدام از ظرف ها می گذارند. در هر ظرف برای هر نفر هم یک یا دو ورقه بادمجان کوبیده نشده می گذارند و سپس سایر مواد کوبیده شده را برای تمام افراد روی این مواد می ریزند و سرو می کنند.

حلیم بادمجان کرمانی

طرز تهیه این حلیم به سبک کرمانی نیز به سبک شیرازی است؛ اما کرمانی ها به جای برنج، به مقدار مساوی لوبیا سفید و عدس در این حلیم می ریزند و مثل بقیه غذاهای کشکی کرمانی که تعدادشان هم کم نیست، از کشک محلی برای پخت آن استفاده می کنند.

سخن آخر

در طب سنتی ایرانی اسلامی، به خوردن انواع حلیم و آش بسیار توصیه شده است. چراکه همانگونه که ملاحظه کردید، سرشار از مواد مقوی و سالم بوده که بدن به آن ها نیاز دارد. توصیه می کنیم حتما برای یکبار هم که شده حلیم بادمجان را با این روش امتحان کنید تا مشتری پر و پا قرص آن شوید!

لطفا اگر این دستور حلیم بادمجان رستورانی را در خانه امتحان کردید، در پایین همین صفحه ما را از تجربیات خود باخبر کنید. همچنین پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با دستورات اصیل سایر غذاهای ایرانی مطالب طرز تهیه سرگنجشکی خوشمزه، کباب بختیاری و پلو مخلوط مشهدی را نیز در انگیزه بخوانید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 3 آبان 1399 بروزرسانی: 3 آبان 1399 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 1172

به "طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی با تمام فوت و فن ها!" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی با تمام فوت و فن ها!" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان خانگی با تمام فوت و فن ها!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید