طرز تهیه آش انار خوشمزه ، فوت و فن گرفتن بوی زهم گوشت
به گزارش پیامک خنده، آش انار یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که معمولا در فصل پاییز و زمستان درست می گردد؛ در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه آش انار خوشمزه و در عین حال آسان آشنا شوید.
به گزارش خبرنگاران، آش انار یکی از غذاهایی است که اگر تا به حال نخورده باشید هم با آمدن اسمش می توانید تصور کنید که چقدر خوشمزه و لذیذ است. آش انار برخلاف آش های دیگر مثل آش رشته و شله قلمکار بسیار سبک است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این آش خوشمزه و در عین حال آسان آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه آش انار
لپه خیس نموده: 1/4 پیمانه
عدس خیس نموده: 1/4 پیمانه
برنج خیس نموده: 1/2 پیمانه
سبزی آش: 500 گرم (جعفری 100 گرم، اسفناج 100 گرم، تره 150 گرم، گشنیز 150 گرم)
پیاز داغ: 4 قاشق سوپخوری
آب انار ترش: 1 لیتر
رب انار: 2 تا 3 قاشق سوپخوری
نعناع خشک: 1 قاشق سوپخوری
تخم گشنیز پودر شده: 1 قاشق غذاخوری
گلپر: 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه: 2 قاشق چای خوری
ادویه کاری: 1 قاشق چای خوری
دانه انار: 1 پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
گوشت چرخ شده: 250 گرم
پیاز: 1 عدد
نکات مربوط به مواد اولیه آش انار
1. پیاز داغ
پیاز داغ باید کاملا ریز و خشک باشد پس وقتی پیاز را خرد کردید در روغن فراوان که از قبل داغ شده است سرخ کنید سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته گردد اگر پیاز داغ روغنی و درشت باشد باعث می گردد داخل غذا تعیین باشد و همان طور که می دانید برای خیلی از افراد معلوم بودن پیاز در غذا خوشایند نیست بنابراین روغن پیاز را کامل بگیرید به طوری که حالت پودری پیدا کند.
- اینفوگرافیک | کاربرد انواع پیاز که نمی دانستید | از رنگ های مختلف پیاز کجا استفاده کنیم؟
2. رب انار
رب انار از جمله چاشنی های بسیار محبوب و خوشمزه ای به شمار آورد که هواداران زیادی دارد رب انار خالص خیلی سفت و غلیظ نیست پس اگر رب اناری داشتید که خیلی سفت بود یعنی ناخالصی دارد البته ناخالص بودن رب انار الزاماً به معنی بد مزه بودن یا بی کیفیت بودن آن نیست، به عنوان مثال ممکن است با رب آلوچه ترکیب نموده باشند که در این صورت هم خوشمزه است، اما دیگر رب انار خالص نیست رب انار شمال معمولا ترش و رب انار شیراز و یزد معمولا ملس است.
- طرز تهیه رب انار در خانه | راز کپک نزدن این چاشنی خوشمزه
طرز تهیه آش انار مخصوص
1. لپه و عدس را از شب قبل خیس کنید بعد با آب سرد تمیز بشویید چند بار در طول 24 ساعت آب آن را عوض کنید برنج را هم از چند ساعت قبل تمیز بشویید و در آب سرد خیس کنید در تهیه این آش برنج در فرایند پخت باید کاملاً له گردد پس از برنج نیم دانه هم می توانید بهره ببرید.
2. داخل قابلمه مناسب کمی روغن بریزید سپس پیاز داغی را که از قبل آماده نموده اید داخل قابلمه بریزید زردچوبه را هم تفت دهید و به آن اضافه کنید زردچوبه را به مقدار ای تفت دهید که رنگ آن برگردد بعد هم نعناع خشک و تخم گشنیز پودر شده را به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
3. همواره برای آش ها ظرفی را انتخاب کنید که گنجایش آن از مواد اولیه بیشتر باشد ظرفی مناسب است که حدود 2 برابر مواد اولیه گنجایش داشته باشد، بعد باید حدود نصف گنجایش ظرف آب بریزید. البته در مورد آش انار، چون بعداً باید آب انار هم اضافه کنید در مقایسه با آش های دیگر باید در ابتدا آب کمتری اضافه کنید.
4. لپه و عدسی را که از قبل خیس نموده اید و چند بار آب آن را عوض نموده اید به مواد اضافه کنید وقتی لپه و عدس پخت برنج را هم اضافه کنید وقتی برنج کاملاً باز شد آب انار + رب انار را اضافه کنید اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت بماند تا مجدداً به جوش بیاید.
5. وقتی آب مجدد به جوش آمد سبزی آش را اضافه کنید قبل از اینکه سبزی را اضافه کنید یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید نمک باعث می گردد رنگ سبزی به آش پس ندهد بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید اجازه دهید حدود نیم ساعت با حرارت میانه روبه بالا با در باز بجوشد.
6. همچنان که آش در حال آماده شدن است می توانید کوفته قلقلی ها را درست کنید برای این منظور گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و ادویه کاری را با هم مخلوط کنید کاملاً با دست ورز دهید. ادویه کاری در گرفتن بوی زهم گوشت بسیار موثر است، پس آن را نباید فراموش کنید.
اگر دوست داشتید می توانید به کوفته قلقلی ها سبزی های معطر مثل نعناع هم اضافه کنید. اگر وقت دارید گوشت را در ظرف در بسته چند ساعت در یخچال استراحت دهید، سپس کوفته ها را درست کنید. به این صورت که از گوشت به مقدار گردو بردارید در دستتان فرم دهید، سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گوشت خودش را بگیرد.
تا وقتی که گوشت خودش را نگرفته با قاشق هم نزنید فقط هراز گاهی به یاری دسته تابه گوشت ها را جا به جا کنید که نسوزد بعد از اینکه گوشت خودش را گرفت حرارت را میانه کنید و اجازه دهید گوشت خوب سرخ گردد.
هنگامی که گوشت خودش را گرفت، می توانید با قاشق آن را هم بزنید، وقتی گوشت خوب سرخ شد و پخت کوفته قلقلی های شما آماده است به کوفته ها برای اینکه بپزد آب اضافه نکنید، چون گوشت آب می اندازد، پس اجازه دهید با آب خودش بپزد.
نکته مهم دیگر در فرایند پخت گوشت این است که برخی وقتی پیاز را رنده می نمایند کاملا آب پیاز را می گیرند و اصطلاحاً فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند، اما بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوند که گوشت بوی زهم می دهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می گردد را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلاً نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
7. کوفته قلقلی ها را اگر به این روش تهیه کنید به هیچ عنوان باز نمی شوند بنابراین می توانید از نیم ساعت پایانی به آش اضافه کنید یا اینکه بگذارید وقتی آش را از روی حرارت برداشتید به آن اضافه کنید.
8. نیم ساعت بعد از اینکه سبزی آش را اضافه کردید، گلپر را اضافه کنید با دانه های انار، نعناع داغ، پیاز داغ و کوفته قلقلی تزیین کنید.
- فهرست کهن غذاهای ایرانی در اشعار بواسحاق اطعمه | بورَک؛ غذای محبوب ایرانی ها زمان سلطه ترک ها بر کشور | انواع آش پای ثابت آشپزی ایرانی ها در قرن هشتم
منبع: فرارو
منبع: همشهری آنلاین