سقف وام اشتغال روستایی افزایش یافت ، شرایط دریافت وام گیرندگان
به گزارش پیامک خنده، معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور گفت: سال گذشته سقف وام های روستایی 300 میلیون تومان بود که سال جاری به 500 میلیون تومان افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگاران، پرداخت وام اشتغال روستایی و طرح اشتغال روستایی و عشایری با هدف جلوگیری از مهاجرت به کلانشهرها، کاهش حاشیه نشینی و ماندگاری ساکنان روستاهای کشور در بهمن 96 کلید خورد. با تصویب مجلس مجوز برداشت 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و حفظ مشاغل روستایی صادر شد.
بر اساس این طرح مقرر شد معادل ریالی 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی نزد مؤسسات عامل (بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده گذاری گردد و با تلفیق منابع هر مؤسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت گردد.
محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار اردیبهشت ماه 1402 با بیان این که منابع موجود و بازپرداخت شده اعتباری اشتغال روستایی هزار میلیارد تومان است، عنوان نمود: اعتبارات اشتغال روستایی سال گذشته 3هزار میلیارد تومان بود و پیش بینی ما برای امسال حداقل 8هزار میلیارد تومان است.
مهاجرت معکوس 350 هزار نفر به روستا
امیرحسین مدنی، معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور از مهاجرت معکوس 350 هزار نفر از شهر به روستا در 4 سال گذشته اطلاع داد.
وی گفت: بر اساس پژوهش صورت گرفته از سال 96 تا 1400 تعداد 350 هزار مورد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها داشته ایم.
مدنی با بیان اینکه البته نرخ تورم در روستاها بالاتر از شهرها است اظهار کرد: یک بخش آن به خاطر هزینه های حمل و نقل است که ما در روستا مشکل راه نداریم، اما مشکل وسایل نقلیه داریم و روستائیان برای رساندن محصولات کشاورزی و حتی خودشان به شهر با مسائلی روبرو هستند.
مدنی اضافه نمود: 20 هزار شاهراه در کشور وجود دارد که 500 شاهراه به روستاها ختم می گردد. در برنامه قرار است 1500 شاهراه حمل و نقل و نوسازی ناوگان روستایی در بخش حمل بار و مسافر انجام گردد.
معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور اظهار کرد: قرار است 16 هزار کیلومتر راه روستایی و بارانداز در کشور ایجاد گردد. در شاخص راه روستایی، 3 درصد رشد داشتیم و تا به امروز 4 هزار کیلومتر راه روستایی احداث شده و قرار است 12 هزار کیلومتر به جامانده ظرف 3 تا 4 سال آینده به بهره برداری برسد.
وی اضافه نمود: بعضی از راه های روستایی مربوط به 35 سال قبل است که باید به سازی گردد، بعلاوه در برنامه 6 ساله قرار است دولت در بخش آب روستایی، مشکل 10 هزار روستایی که دارای تنش آبی بودند را حل نماید. تا به امروز 3030 روستا حل شده است و بناست طی دو سال آینده 7 هزار روستای دیگر نیز آبرسانی گردد و این وعده ای است که وزارت نیرو داده است.
مدنی گفت: قرار است شاخص برخورداری روستاها از آب آشامیدنی سالم و پایدار به 90 درصد برسد. در این زمینه 6 هزار رشته قنات مطالعه شده است. تا به امروز 32 درصد از آنها بهسازی شده، بهره وری قنات ها از 32 درصد به 36 درصد افزایش یافته است و قرار است بهره وری آن طی دو سال آینده به 46 درصد افزایش یابد.
معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور در خصوص طرح های آبخیزداری در روستاها گفت: یکی از مسائل اجرای طرح آبخیزداری که در شورای عالی جهاد سازندگی مطرح شده بود که یک میلیون هکتار از حوضه های آبخیز را انجام دهیم، این است که اعتبارات آن در بودجه های عمرانی و تملک دارایی در نظر گرفته می گردد، درحالی که وقتی طرح اجرا می گردد، باید به دولت نشان داده گردد، اما در آبخیزداری این طرح ها در بیابان ها اجرا می گردد.
وی تأکید کرد: در بودجه سال آینده کوشش می گردد فصل مجزایی در بودجه برای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری روستاها پیش بینی گردد.
مدنی بعلاوه با بیان اینکه 15 مجموعه مختلف در اشتغال روستایی ورود پیدا می نمایند، گفت: گاهی در یک روستا از دو نهاد افرادی برای ایجاد اشتغال وارد می شوند و وظیفه شورای عالی جهاد سازندگی این است که این هماهنگی بین گروه ها را انجام دهد تا تداخل ماموریت نداشته باشند.
معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور بعلاوه در خصوص منابع تبصره 18 بودجه گفت: دستگاه های مختلف از منابع این تبصره سهم دارند؛ به طور مثال وزارت صنعت، کمیته امداد، ستاد اجرایی و بنیاد برکت، هر کدام شبکه تسهیل گری دارند و مشکل اشتغال روستایی فقط وام نیست، باید تسهیل گران و راهبران شغل، مراجعه نمایند. سازمان برنامه در زمینه 25 هزار روستا مطالعه و کار نموده اند و پیشنهاد ایجاد شغل با توجه به شرایط روستاها در آنها تعیین شده است.
وی اضافه نمود: تسهیل گران برای ایجاد اشتغال درروستاها وارد می شوند و ما به عنوان بازوی شورای عالی اشتغال در روستا عمل می کنیم و از طریق سامانه ای که طراحی کردیم، از تکرار وام ها برای افراد جلوگیری می کنیم.
مدنی بعلاوه در خصوص سقف وام های روستایی گفت: سال گذشته سقف وام های روستایی 300 میلیون تومان بود که امسال به 500 میلیون تومان افزایش یافته و هر یک از وام گیرندگان به ازای هر اشتغال تازهی که ایجاد می نمایند، می توانند تا سقف 500 میلیون وام بگیرند. اگر در یک کارگاه 20 نفر تازه مشغول به کار شوند می توانند به همان تعداد وام 500 میلیون تومانی دریافت نمایند.
وی در خصوص حساب های پیشرفت و عدالت گفت: امسال دبیری این حساب بر عهده وزارت امور مالی و دارایی است و تا به امروز عملکرد قابل توجهی نداشته، البته در ابتدای سال مقدار تحقق درآمدها کم است. منابع تبصره 18 دارای 3-2 جزء هست که بخشی از منابع مربوط به مانده اعتبارات در سال های قبل است که طبق قانون تا چند ماه از امسال امکان استفاده از آن وجود دارد. بخشی هم منابع قرض الحسنه بانک هاست که البته با روند کُندتری جذب می گردد.
معاون توسعه روستایی و منطقه ها محروم رئیس جمهور توضیح داد: برای ایجاد اشتغال تا به امروز 249 هزار نفر وام اشتغال دریافت نموده اند. در این زمینه بیش از 50 هزار میلیارد تومان از بهمن سال گذشته تا به امروز پرداخت شده و نرخ بیکاری در روستاها از 7.2 درصد به 5.6 درصد کاهش پیدا نموده است.
منبع: همشهری آنلاین