طرز تهیه میگو پفکی با ماست ترد و خوشمزه

به گزارش پیامک خنده، میگو پفکی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای دریایی است که به ویژه در شهرهای جنوبی ایران جایگاه ویژه ای دارد. این غذا به علت بافت نرم و پفکی و طعم دلنشینش، در بسیاری از سفره ها و رستوران ها سرو می گردد. در طرز تهیه میگو پفکی با ماست، استفاده از خمیر بِنیه، علاوه بر ایجاد بافتی سبک و ترد باعث می گردد طعم میگو بهتر شده و هضم آن هم راحت تر گردد. اگر شما هم در پی یک دستور خانگی، خوشمزه و حرفه ای هستید، در ادامه با آموزش مرحله به مرحله میگو پفکی همراه باشید.

طرز تهیه میگو پفکی با ماست ترد و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه میگو پفکی با ماست

  • میگوی پاک شده 1 کیلوگرم
  • پیاز 1 عدد
  • آبلیمو تازه 1 قاشق سوپ خوری
  • ماست چکیده 6 قاشق سوپ خوری
  • آرد سفید 150 گرم (حدود 1 پیمانه)
  • تخم مرغ 1 عدد
  • زعفران دم نموده نصف قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم

طرز تهیه میگو پفکی با ماست

مرحله اول: آماده سازی میگوها

ابتدا میگوها را کاملا تمیز کنید. پوست و دم آنها را بگیرید و پشت میگو را با چاقوی تیز برش دهید تا روده سیاه آن خارج گردد. سپس میگوها را چند بار زیر آب سرد بشویید تا بوی نامطبوع آن کاهش یابد. حالا یک قابلمه کوچک را پر از آب کنید و اجازه دهید بجوشد.

میگوها را تنها 3 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نیم پز شوند. این کار علاوه بر از بین بردن بوی ضعیف میگو، باعث می گردد بافت آن محکم تر شده و هنگام سرخ کردن ظاهر بهتری داشته باشد. پس از جوشاندن، آب را خالی کنید و اجازه دهید میگوها خنک شوند.

مرحله دوم: طعم دار کردن میگو

یک پیاز میانه را نگینی خرد یا ریز رنده کنید و آب آن را با فشار دست جدا کنید. این آب پیاز را در ظرفی ریخته و همراه با آبلیمو و کمی فلفل سیاه مخلوط کنید. میگوهای نیم پز شده را داخل این ترکیب قرار دهید و در ظرف دربسته بگذارید. ظرف را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا طعم آب پیاز و آبلیمو به خورد میگو برود. این کار راز خوشمزه شدن میگو پفکی است و باعث می گردد هنگام خوردن، طعم تازه و ملایمی داشته باشد.

مرحله سوم: تهیه خمیر بنیه با ماست

برای درست کردن خمیر بنیه، در یک کاسه بزرگ آرد، تخم مرغ، بیکینگ پودر، ماست چکیده و نمک را بریزید. با همزن برقی یا دستی آن قدر مخلوط کنید تا مایه ای یکدست، کشدار و غلیظ به دست بیاید. قوام خمیر باید شبیه ماست سفت باشد. اگر احساس کردید خمیر بیش ازحد شل است، کمی آرد اضافه کنید و اگر خیلی سفت شد، با میزان کمی ماست رقیق کنید. در این مرحله زعفران دم نموده را هم اضافه کنید تا خمیر علاوه بر عطر، رنگی طلایی و مجذوب نماینده پیدا کند. این مرحله دقیقا همان چیزی است که در طرز تهیه خمیر بنیه با ماست اهمیت دارد.

مرحله چهارم: آغشته کردن میگوها به خمیر

میگوها را از ترکیب پیاز و آبلیمو خارج کنید و داخل خمیر بنیه بریزید. با قاشق خوب هم بزنید تا تمام سطح میگوها به مایه آغشته گردد. اجازه دهید میگوها حدود 30 دقیقه در خمیر استراحت نمایند. توجه داشته باشید که در این مرحله میگوها نباید داخل یخچال قرار بگیرند، زیرا سرد شدن خمیر مانع چسبیدن آن به میگو خواهد شد. این همان تکنیکی است که در بسیاری از رستوران ها برای تهیه بنیه میگو با ماست رعایت می گردد.

مرحله پنجم: سرخ کردن میگوها

یک قابلمه کوچک یا تابه عمیق انتخاب کنید و میزان کافی روغن در آن بریزید به طوری که میگوها کاملا در روغن غوطه ور شوند. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا روغن به میزان کافی داغ گردد. حرارت باید ملایم باشد تا خمیر نسوزد و در عین حال میگوها کاملا مغزپخت شوند.

حالا میگوها را یکی یکی داخل روغن بیندازید. پس از طلایی شدن یک طرف، آنها را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی و پفکی گردد. سپس با کفگیر سوراخ دار میگوها را خارج کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی گرفته گردد.

مرحله ششم: سرو میگو پفکی

هنگامی که میگو پفکی آسان و ترد شما آماده شد، آنها را همراه با سیب زمینی سرخ شده، سالاد کاهو و سس های دلخواه مانند سس تارتار یا مایونز سرو کنید. برای داشتن تجربه ای متفاوت می توانید میگوها را همراه با نان باگت و سبزیجات تازه هم سرو کنید. این غذا گزینه ای عالی برای مهمانی ها و شام های خانوادگی است.

نکات کلیدی در تهیه میگو پفکی

طرز تهیه میگو پفکی با ماست که اگرچه ظاهر ساده ای دارد، اما برای اینکه طعم و بافت آن بی نقص گردد باید به چند نکته مهم توجه کنید. رعایت جزئیات در انتخاب میگو، آماده سازی خمیر و حتی دمای روغن، تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد خواهد نمود. بعلاوه میگو را می توانید به انواع مختلفی مثل دوپیازه میگو بندری، میگو کبابی و حتی کتلت میگو تهیه و میل کنید.

انتخاب میگو تازه

برای داشتن طعمی عالی، حتما از میگوی تازه یا فریز نشده بهره ببرید. میگوهای تازه بوی مطبوع دریا می دهند و پس از سرخ کردن نرم و خوشمزه باقی می مانند.

راز طلایی شدن خمیر

افزودن زعفران دم نموده علاوه بر عطر بی نظیر، رنگی طلایی و اشتها برانگیز به میگوها می دهد. در صورت تمایل می توانید میزان کمی پودر سیر یا پودر پاپریکا هم به خمیر اضافه کنید.

دمای روغن برای سرخ کردن میگو

اگر روغن خیلی داغ باشد، خمیر می سوزد ولی میگو خام می ماند. اگر هم روغن سرد باشد، خمیر به روغن آغشته شده و سنگین می گردد. برترین دما وقتی است که یک قطره از خمیر در روغن ریخته و بلافاصله روی سطح بیاید.

جلوگیری از جذب زیاد روغن

برای اینکه میگوها کمتر روغن جذب نمایند، بعد از خارج کردن از روغن بلافاصله روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه قرار دهید. این کار ظاهر پفکی و بافت سبک غذا را حفظ می نماید.

سرو فوری میگوها

میگو پفکی باید بلافاصله پس از سرخ شدن سرو گردد، زیرا در صورت ماندن، خمیر نرم می گردد و حالت ترد و پفکی خود را از دست می دهد. اگر می خواهید از قبل آماده کنید، میگوها را تا مرحله خمیر زدن آماده نموده و درست قبل از سرو سرخ کنید.

برای داشتن یک غذای مجلسی مانند طرز تهیه میگو پفکی رستورانی می توانید میگوها را همراه با سالاد کلم و یک سس مخصوص سرو کنید. این کار ظاهر و طعم غذا را کاملا متفاوت می نماید.

سوالات متداول در طرز تهیه مگیو پفکی

تفاوت میگو پفکی با میگو سوخاری چیست؟

در میگو پفکی از خمیر بنیه با ماست استفاده می گردد که حالت پفکی و سبک به غذا می دهد، اما در میگو سوخاری، میگوها در پودر سوخاری غلتانده می شوند و بافتی تردتر و خشک تر دارند.

آیا می توان میگو پفکی را با دلستر درست کرد؟

بله، در بعضی دستورها برای درست کردن خمیر از دلستر استفاده می گردد که باعث ایجاد بافتی سبک تر می گردد. این روش به عنوان طرز تهیه میگو پفکی با دلستر شناخته می گردد.

میگو پفکی بوشهری چه تفاوتی دارد؟

در نسخه بوشهری معمولا از ادویه های محلی و کمی فلفل قرمز بیشتر استفاده می گردد تا طعم تندتری پیدا کند. این سبک پخت به عنوان طرز تهیه میگو پفکی بوشهری شناخته می گردد.

آیا می توان بدون ماست میگو پفکی درست کرد؟

بله، اگر به ماست دسترسی ندارید می توانید از شیر یا دلستر بهره ببرید، اما نتیجه کار کمی متفاوت خواهد شد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 5 مهر 1404 بروزرسانی: 5 مهر 1404 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 2406

به "طرز تهیه میگو پفکی با ماست ترد و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میگو پفکی با ماست ترد و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید