طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم به ساده ترین روش

به گزارش پیامک خنده، سرکه شیره یکی از برترین چاشنی ها برای پخت و مزه دار کردن دلمه کلم است که به آن طعم ترش و شیرینی دلپذیری می بخشد. تهیه این سس بسیار ساده است و تنها به چند ماده اولیه احتیاج دارد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه انواع سس برای تهیه دلمه برگ مو را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم را آنالیز خواهیم کرد.

طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم به ساده ترین روش

مواد لازم برای تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم

  • سرکه سفید یا قرمز 2 فنجان
  • شیره انگور یا توت 0.5 تا 1 فنجان
  • آب 3-4 فنجان
  • شکر (اختیاری) به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم

1. مخلوط کردن سرکه و شیره

اولین مرحله از طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم این است که مواد را با هم مخلوط کنید. پس ابتدا سرکه را در قابلمه بریزید بعد شیره را اضافه کنید و هم بزنید. کمی که گذشت، نمک، شکر (اختیاری)، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. اکنون قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و بگذارید مخلوط به جوش آید.

2. هم زدن و جوشاندن سرکه شیره

مرتبا مواد را هم بزنید تا شکر و سایر مواد به خوبی حل شوند. اجازه دهید مخلوط به مدت 5 تا 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت مناسب برسند. بعد گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط سرد گردد. این سس را می توانید بر روی دلمه های کلمی که با خواندن طرز تهیه دلمه کلم آماده نموده اید، بریزید و از آن برای داشتن یک دلمه خوشمزه کلم بهره ببرید. این سرکه شیره را می توانید به عنوان سس برای پخت دلمه کلم بهره ببرید.

نکته: برای رنگ و طعم بهتر سرکه شیره یا همان چاشنی مناسب پخت دلمه کلم می توانید کمی رب گوجه فرنگی را در روغن تفت داده و به سس اضافه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه سرکه شیره

تهیه سرکه شیره، یکی از مراحل کلیدی در پخت دلمه کلم است. انتخاب مواد اولیه مناسب، رعایت نسبت ها و افزودن ادویه ها، همه در طعم و کیفیت نهایی این سس خوشمزه تاثیرگذارند. در ادامه، به بعضی نکات مهم و فوت وفن هایی اشاره خواهیم کرد که به شما یاری می نماید تا یک سرکه شیره حرفه ای و خوش طعم تهیه کنید.

سرکه مناسب برای تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم

انتخاب نوع سرکه، یکی از مهم ترین عوامل در معین طعم نهایی سرکه شیره است. هر نوع سرکه، طعمی منحصر به فرد و مقدار اسیدیته متفاوتی دارد. سرکه سیب به علت طعم ملایم و خواص مفیدی که دارد، برای افرادی که طعم ترش خیلی شدید را نمی پسندند، انتخاب مناسبی است. این نوع سرکه حاوی آنزیم ها و مواد معدنی مفید است که به بهبود هضم یاری می نماید. اگر دوست دارید سرکه سیب را در منزل تهیه کنید، طرز تهیه سرکه سیب را در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.

در مقابل، سرکه انگور، طعم ترش و قوی تری دارد و برای کسانی که طعم ترش را بیشتر دوست دارند، گزینه مجذوب کننده تری است. طرز تهیه سرکه انگور هم در کتاب کاله با نکات مهم تهیه اش در منزل آمده است. سرکه سفید هم با طعم خنثی تری که دارد، بیشتر برای تنظیم مقدار اسیدیته در ترکیب استفاده می گردد و طعم غالب را به خود نمی گیرد.

شیره مناسب برای تهیه سرکه شیره

انتخاب نوع شیره، به مقدار نوع سرکه در طعم و رنگ نهایی سرکه شیره تاثیرگذار است. هر نوع شیره، طعم و رنگی خاص به سس می بخشد.

شیره انگور، رایج ترین گزینه برای تهیه سرکه شیره است و طعم شیرین و رنگ تیره مشخصی به آن می دهد. این شیره، ترکیبی کلاسیک و خوشمزه را ایجاد می نماید. طرز تهیه شیره انگور را هم قبلا در کتاب کاله با جزییاتش مرور نموده بودیم، می توانید مطالعه کنید.

اگر در پی طعمی متفاوت تر هستید، شیره توت انتخاب خوبی است. شیره توت، طعم شیرین و رنگی قرمز به سس می بخشد و طعمی منحصر به فرد به دلمه ها می دهد. برای افرادی که طعم شیرین تر را ترجیح می دهند، شیره خرما با طعم غلیظ و شیرین خود گزینه مناسبی است. این شیره، غلظت سس را افزایش داده و طعم شیرین تری به آن می بخشد.

موارد استفاده از سرکه شیره

سرکه شیره علاوه بر تهیه انواع دلمه بخصوص دلمه کلم، در تهیه غذاهای دیگری هم از جمله برترین استفاده هایی که می توانید از سرکه شیره داشته باشید می توان به تهیه سس سالاد بهره ببرید. سرکه سیره به همراه روغن زیتون و سایر چاشنی ها برای سالاد گزینه بسیار خوبی است.استفاده می گردد. البته استفاده از سرکه شیره در آش هم رایج است. حتی می توانید مثل سکنجبین برای مصرف کاهو هم از آن بهره ببرید.

مقدار و نسبت مناسب سرکه و شیره برای تهیه سرکه شیره

یافتن نسبت دقیق و ایده آل سرکه و شیره در تهیه سرکه شیره، تا حد زیادی به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. اما به طور کلی، در بیشتر دستورالعمل ها، مقدار شیره به مراتب بیشتر از سرکه در نظر گرفته می گردد. برای مثال، یک نسبت معمول می تواند پنج برابر شیره نسبت به سرکه باشد. اما این فقط یک پیشنهاد است و شما می توانید با توجه به سلیقه خود، این نسبت را تغییر دهید.

برای رسیدن به برترین طعم توصیه می گردد ابتدا مقدار کمی از مواد را با هم مخلوط نموده و بچشید. اگر طعم ترش آن بیش از حد بود، مقدار شیره را افزایش دهید و اگر طعم شیرین آن غالب بود، مقدار سرکه را کمی بیشتر کنید. این کار به شما یاری می نماید تا به تدریج به نسبت دلخواه خود دست پیدا کنید و سرکه شیره ای با طعم دلپذیر تهیه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 دی 1403 بروزرسانی: 20 دی 1403 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 2353

به "طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم به ساده ترین روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه شیره برای دلمه کلم به ساده ترین روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید