ایده پردازان امروز؛ مخترعان فردا

به گزارش پیامک خنده، سحر جعفریان - خبرنگار: تکه نهم پایتخت به رغم محرومیت های قابل توجه کمی و کیفی آموزشی، استعدادهای درخشانی دارد.

ایده پردازان امروز؛ مخترعان فردا

استعدادهایی که در عرصه های مختلف علمی، ورزشی و هنری پیروز به کسب عناوین برتر و برگزیده شده اند. این هفته برای آشنایی با تعدادی از این استعدادها سراغ دانش آموزان برگزیده جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی رفته و به گفت وگو با آنها پرداخته ایم.

  • دینا تاج آباد

عنوان پروژه: طراحی و ساخت دستگاه فراورینماینده برق از انرژی حرکتی و خورشیدی (برق آسا)

افتخار: مقام اول جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی

دینا کلاس ششم است و از اینکه او را با نام مخترع می شناسند، خشنود است. خنده از چهره اش محو نمی شود و می گوید: زلزله کرمانشاه در سال 96 باعث شد تا ایده طراحی دستگاهی برای فراوری آسان برق به ذهن من و دوستم برسد. می خواستیم دستگاه مان در شرایط بحرانی به راحتی از انرژی ذخیره شده حرکتی یا خورشیدی، برق فراوری کند تا مثلاً فرایند امداد و نجات سرعت بگیرد و مردم آرامش بیشتری در روشنایی داشته باشند.

با امکاناتی که در اختیار داشتیم دستگاهی طراحی کردیم که 12 ولت برق فراوری می نماید. دینا در ادامه درباره دیگر اختراعشان می گوید: البته ما به یاری هم دستگاه بخور سرد خانگی هم طراحی کردیم که در بخش استانی مقام اول را کسب کرد. این دستگاه همزمان عصاره گیاهان دارویی را می گیرد و طی فرایندی به بخار معطر تبدیل می نماید.

  • امیرمهدی غفارزاده

عنوان پروژه: طراحی و ساخت دستگاه مصرف بهینه آب (آب پلاس)

افتخار: مقام پنجم جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی

امیر مهدی 12 سال دارد و دلش می خواهد بزرگ که شد محقق شود تا درباره انرژی و منابع طبیعی تحقیق کند. شاید به همین خاطر است که ایده ساخت دستگاهی برای مدیریت مصرف آب به ذهنش خطور کرد. آن هم در شرایطی که دوران خشکسالی ایران به سر نرسیده است: با دستگاهی که ساختم می توانیم آب مورد احتیاج هر فرد را طی شبانه روز معین کنیم تا براساس مدل تعریف شده مصرف خود را مدیریت کند.

الگوی مصرفی فرد اگر بهینه نباشد اخطارهایی از سوی دستگاه به گوشی همراه وی ارسال می شود و درصورت عدم توجه، آب مصرفی او قطع می شود. البته میزان آب برای هر فرد را می توان براساس شرایط آب و هوایی محل سکونت و فصول سال تغییر داد. امیرمهدی همچنین درباره حمایت های معنوی معلمانش می گوید: با اینکه در مدرسه ای دولتی تحصیل می کنم اما بسیاری از معلمان مدرسه به محض اینکه متوجه استعداد دانش آموزی می شوند، او را حمایت و هدایت می نمایند و این رفتار معلم ها خیلی به دانش آموزان انگیزه می دهد.

  • مهسا عابدینی

عنوان پروژه: ژل (خوراکی) آنتی بیوتیک گیاهی

افتخار: مقام نهم جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی

مهسا ساکن شهرک پایگاه یکم شکاری است که در کلاس هشتم درس می خواند. زیست شناسی درس مورد علاقه اش است و برای همین زمانی که آگاه شد جشنواره ملی ایده های برتر برگزار می شود، به ایده ساخت نوعی آنتی بیوتیک گیاهی که خاصیت درمانی قوی و عوارض کمتری داشته باشد، فکر کرد: پایه اصلی این ژل (خوراکی) آنتی بیوتیک گیاهی، به دانه است که به مدت 5 هفته در شرایط کشت سلولی و تقطیر قرار گرفته است.

این آنتی بیوتیک قادر است میکروب های مضر را به سرعت نابود و از میکروب های مفید در بدن محافظت کند. ضمناً، این آنتی بیوتیک عوارض جانبی ندارد. این ایده پرداز هم محله ای ادامه می دهد: شرکت در این جشنواره باعث شد تا من دوستان ایده پرداز و محقق بسیاری پیدا کنم که دوستی با آنها می تواند بار علمی فراوانی برایم داشته باشد.

  • فاطمه منصوری

عنوان پروژه: طراحی و ساخت دستگاه فراورینماینده برق از انرژی حرکتی و خورشیدی (برق آسا)

افتخار: مقام اول جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی

دوستی فاطمه و دینا به سال اول ابتدایی باز می شود. آنها درست از همان زمان در خصوص ایده های ساخت و طراحی دستگاه های عجیب و غریب با هم صحبت می کردند. فاطمه یکی از مهم ترین مزیت های دستگاه برق آسا را استفاده از مواد بازیافتی می داند و می گوید: ما در ساخت این دستگاه سعی نموده ایم از مواد بازیافتی استفاده کنیم. در واقع بیش از 60 درصد از این دستگاه از دورریختنی هایی است که بدون استفاده در خانه و مدرسه مانده بود.

بابت آن 40 درصد باقی مانده هم در حدود 300 هزار تومان هزینه نموده ایم. فاطمه ادامه می دهد: با همراهی چند نفر از دوستان، باشگاه نخبگان محلی را راه انداختیم تا دانش و هنر خودمان را در هر زمینه ای به اشتراک بگذاریم. این طوری به قول خانم معلم مان موج نخبه پروری در مدرسه به راه می افتد.

  • فائزه عبداللهی

عنوان پروژه: ساخت کرم (مرهم) احیانماینده زخم و پوست و جایگزین بتادین

افتخار: مقام ششم جشنواره ملی ایده های برتر دانش آموزی

فائزه از همه بچه های ایده پرداز منطقه 9 بزرگ تر است و در کلاس نهم درس می خواند. او درباره کرم (مرهم) احیانماینده زخم و پوست دست سازش می گوید: ماده ای که من از ترکیب مواد آلی گلاب، عسل، گیاه چای و دارچین به دست آورده ام، جایگزینی مناسب برای بتادین به عنوان ماده ای شیمیایی است که فقط می توان آن را برای ضدعفونی بعضی از زخم ها با ویژگی ها خاص استفاده کرد. کرم احیانماینده زخم و پوست این ویژگی را دارد که با انواع زخم ها سازگار است و روند احیا و بهبودی را تا 30 درصد افزایش می دهد.

فائزه درباره مسائل انجام فعالیت های تحقیقاتی که با همراهی مسئولان از میزان آنها کاسته خواهد شد می گوید: من برای به دست آوردن مواد آلی مثلاً دارچین احتیاج به آزمایشگاهی مجهز داشتم که متأسفانه به سختی و با هزینه زیاد فراهم شد که اگر همراهی مسئولان آموزش و پرورش بود، حتماً با سهولت بیشتری پیش می رفت.

  • دانش آموزان ورزشکار و حامی محیط زیست

تیم والیبال مدرسه سلام تهرانسر پیروز به کسب مقام دوم مسابقات مجموعه مدارس سلام تهران شد. این دوره از مسابقات با هدف ارتقای سلامت دانش آموزان و توسعه ورزش حرفه ای از اول تا 6 اردیبهشت در مدرسه سلام تهرانسر برگزار گردید. 53 تیم در این مسابقات حضور داشتند که با نایب قهرمانی محله تهرانسر به انتها رسید. همزمان با مسابقات ورزشی، جشنواره محیط زیست محله من نیز با حضور بیش از 600 دانش آموز از پایه های متوسطه دوره اول و دوم 8 مدرسه نیز برگزار گردید که در آن دانش آموزان به جمع آوری زباله ها از فضاهای سبز محله و آشنایی باگونه های گیاهی شهری و چگونگی مراقبت از آنها پرداختند. این جشنواره به صورت فصلی در محله تهرانسر برگزار می شود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 26 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 189

به "ایده پردازان امروز؛ مخترعان فردا" امتیاز دهید

1 کاربر به "ایده پردازان امروز؛ مخترعان فردا" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایده پردازان امروز؛ مخترعان فردا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید