آیا انیمه ریک و مورتی به خوبی سریال اصلی است؟
به گزارش پیامک خنده، انیمه ریک و مورتی (Rick and Morty: The Anime) در خصوص ماجراجویی های تازه ریک و مورتی به سبک انیمه و دوباره در قالب سریال است. حس طنز انیمه ریک و مورتی با سریال آن متفاوت و به سمت نوع طنازی رایج در انیمه ها متمایل شده که کمتر خنده دار است.
انیمه ریک و مورتی یک اس پین اف از سریال محبوب ریک و مورتی است که تاریخچه ساخت آن به مجموعه ای از فیلم های کوتاهی بازمی گردد که قبلا با توجه به این سریال ساخته شده اند. احتمالا خبر ساخت انیمه ای از یک سریال محبوب، برای هواداران آن، برترین اتفاق ممکن است اما سوال اصلی اینجاست که چقدر این انیمه با سریال اصلی فرق دارد و آیا به همان مقدار خنده دار از آب درآمده یا نه؟
هرآنچه باید درباره انیمه ریک و مورتی بدانید
اول از همه باید در نظر داشت که این دو سریال دو نوع شوخ طبعی متفاوت دارند؛ سریال اصلی یک کارتون مناسب برای بزرگسالان با المان های غربی است در حالی که توقعات از یک انیمه چیزی بیشتر از این است. مانند هر اقتباسی، ممکن است شخصیت ها و نوع ارتباطشان با یکدیگر همچون نسخه اصلی نباشد. حال بیایید ببینیم انیمه ریک و مورتی همان ویژگی های خنده دار سریال اصلی را دارد یا نه؟
انیمه ریک و مورتی چیست؟
ماجراهای این انیمه بین فصل پنج و شش سریال اتفاق می افتد، جایی که شخصیت ها نمی توانند از پرتال برای سفر استفاده نمایند. در واقع این خانواده نسخه ای جایگزین از خانواده اسمیت است و این یعنی داستان اساسا یک داستان مستقل با شخصیت های تازهی است که در عین حال نسخه های تغییر یافته شخصیت های اصلی هستند.
در حالی که ابتدای سریال حال و هوای انیمه را به خوبی می بینیم، متوجه ارتباط و پیوستگی شخصیت ها با کاراکترهای اصلی هم می شویم؛ این نکته را وقتی بهتر می فهمیم که انیمه ریک و مورتی را با انیمه های late-night که آخر شب از شبکه های ادالت سوییم (Adult Swim) یا تونامی (Toonami) پخش می شوند، مقایسه کنیم. بسیاری از صداپیشگان این انیمه در نسخه ژاپنی، همان دوبلورهای سریال اصلی در ژاپن اند، در حالی که صداپیشگان نسخه انگلیسی افرادی کاملا تازهند.
انیمه ریک و مورتی از کجا می آید؟
ساخت این اسپین اف به یک سری انیمه های کوتاه برمی گردد که برای اولین بار در سال 2020 پخش شدند؛ این انیمیشن ها داستان های متفاوتی داشتند، مثلا سامورایی و شوگان (Samurai & Shogun) در خصوص ریک است که در نقش یک شوگان از مورتی که نقش نگهبان او را دارد، محافظت می نماید؛ یا در سامر با خدا ملاقات می نماید (ریک با شیطان ملاقات می نماید) (Summer Meets God (Rick Meets Evil))، سامر با موجودی ماوراء طبیعی که به شکل یک تلفن هوشمند درآمده روبرو می گردد و همزمان ریک با نسخه شیطانی خودش مبارزه می نماید.
کارگردان انیمه ریک و مورتی، تاکاشی سانو، کارگردان دو اپیزود از این انیمه های کوتاه با عناوین سامر با خدا ملاقات می نماید و ریک و مورتی در مقابل نسل کشان بوده است. شرکت TMS اینترتینمنت، که این دو انیمه کوتاه را فراوری نموده، ساخت و فراوری انیمه ریک و مورتی را به وسیله شرکت پخش تلکام انیمیشن فیلم بر عهده داشته است.
در مصاحبه با جیسون دی مارکو، تهیه نماینده نسخه کمیک بوک
نسخه انیمه در مقایسه با نسخه اصلی سبک طنز متفاوتی دارد
این اسپین اف به جای کوشش برای تقلید از سبک غربی متداول بین کارتون های بزرگسال غربی، سعی می نماید مثل یک انیمه کمدی رایج باشد و تمرکز کمی روی طنز NSFW (مخفف not safe for work که به محتوایی اشاره دارد که نمی توان هرجایی آن را تماشا کرد) و دیالوگ هایی از این دست دارد. سریال اصلی کوشش می نماید تا به شکلی مستقیم با مخاطب ارتباط بگیرد در حالی که نسخه طنز انیمه در حالی که به طور مستقیم در حال انتقال پیغام است، به نوعی خاص خنده دار است.
برای مثال در یکی از این داستان ها وقتی ریک در حال اجرا یک بازی واقعیت مجازی یا همان VR است، با دو شخصیت به نام های ال و فرانک روبرو می گردد که به او اجازه می دهند زندگی متفاوتی را در یک واقعیت جایگزین و موازی تجربه کند. این در حالی است که مخاطبان با مفهوم واقعیت های جایگزین بیگانه نیستند، اما وقتی آن را به طور مستقیم در قالب واقعیتی که به دنیای واقعی آن ها بسیار شبیه است تجربه نمایند، تاثیر متفاوتی بر آن ها خواهد داشت و آن را بهتر درک می نمایند. ایده واقعیت های جایگزین عنصری تکرارشونده در سریال ریک و مورتی است، اما گاهی اوقات با پیچیدگی هایی همراه است.
در خصوص شخصیت ها باید گفت که بیشتر شخصیت ها به انیمه ها شباهت دارند تا شخصیت های اصلی سریال؛ مثلا در انیمه ریک شخصیتی کمتر اذیت نماینده دارد و بیشتر خودخواه و خودمحور است تا آنارشیست. این شباهت شخصیتی بیشتر به انیمه ها، خود را در ارتباط بین کاراکترها هم به خوبی نشان می دهد؛ برای مثال کاراکترها در سریال اصلی، شخصیت جری را دست می اندازند، اما در انیمه خود داستان سعی می نماید برای بروز نقدها روانه شده به سمت جری در ادامه توجیهاتی ارائه کند. البته اشتباه نکنید! این انیمه هنوز هم با جری شوخی می نماید؛ مثلا بیننده بارها جری را می بیند که از توالت شکایت می نماید یا هنگام عکس خانوادگی دیگر شخصیت ها او را فراموش می نمایند و بدون او عکس می اندازند، اما انتقادی مستقیم به جری از سمت کاراکترها نمی بینیم. به عبارت دیگر، انیمه رویکرد مستقیم تری را برای تحقیر جری اتخاذ می نماید، زیرا اقدامات او هنوز مثل یک جوک است.
با تمام این ها انیمه ریک و مورتی هنگام ساخت به وضوح به هواداران سریال اصلی توجه نموده چرا که هنوز مملو از ارجاعاتی به نکات خنده دار و خاص سریال اصلی است؛ برای مثال در قسمتی جری از یک دنیا کراننبرگی (اشاره به دیوید کراننبرگ، کارگردان ژانر بادی هارر(body horror) در سینما) در غیاب ریک محافظت می نماید و با آقای نیمبوس که دشمن افسانه ای ریک است مبارزه می نماید. این یعنی بینندگانی که سریال اصلی را ندیده اند احتمالا این ارجاعات را درک نمی نمایند.
آیا انیمه ریک و مورتی به مقدار سریال اصلی خنده دار است؟
در نهایت، این سریال در مقایسه با نسخه اصلی سبک متفاوتی از طنز دارد و به احتمال زیاد هواداران ریک و مورتی آن را به خنده داری نسخه اصلی نمی دانند یا دست کم در برخورد اول با انیمه، آن نوع شوخی هایی که در سریال اصلی دیده اند را نمی بینند و احتمالا نمی توانند آن ها را دوست بدارند.
با این حال ممکن است افرادی که هوادار پروپاقرص انیمه ها هستند، از قالب تازه سریال لذت ببرند و از تماشا ریک و مورتی قدیمی در مدیومی تازه استقبال نمایند، اما باز هم احتمال دارد بعضی از هواداران انیمه ترجیح دهند که ریک و مورتی به جای انیمه ای که هنوز باز هم خیلی شبیه به نسخه اصلی است، انیمه ای می بود که ویژگی های خاص انیمه ای بیشتری می داشت. در آخر باید گفت که بسیار احتمال دارد که بسیاری از هواداران ریک و مورتی اصلی، هنوز نسخه قبلی را برای تماشا و خنتماشا انتخاب نمایند.
منبع: movieweb
منبع: دیجیکالا مگ