قاسم آباد دومین روستای ملی صنایع دستی در گیلان
به گزارش پیامک خنده، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: در راستای حمایت های مادی و معنوی از روستاها و شهرهای دارای صنایع دستی شاخص و با سابقه تاریخی، هر سال تعداد محدودی از روستاها و شهرهای دارای شرایط به دبیرخانه ثبت روستاها و شهر های ملی سازمان میراث فرهنگی معرفی می شوند.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، سلمان شاه محمدی معاون صنایع دستی این اداره کل، امروز شنبه 13 مرداد با اعلام این خبر اضافه کرد: درسال گذشته روستای فشتکه به عنوان روستای ملی حصیر بافی ثبت و معرفی گردید. سال جاری نیز با ارائه مدارک ومستندات و پیگیری های لازم، روستای قاسم آباد چابکسر از توابع شهرستان رودسر، به عنوان روستای ملی چادرشب بافی ثبت شد که این امر موجب شده که هنرمندان با انگیزه بیشتر و با برند ملی چادر شب بافی در توسعه این رشته اهتمام بورزند.
شاه محمدی ادامه داد: در سال 1394 استاندارد ملی چادرشب بافی (ویژگی ها و آیین کار) تدوین شد و درسال 1396 این روستا نشان جغرافیایی چادرشب بافی را دریافت نموده است.
او گفت: استان گیلان با توجه به غنای صنایع دستی و هنر مندان آن یکی از استانهای مطرح فراوری صنایع است که خوشبختانه با توجه به ورود گردشگران فراوان به این استان، فرصت های عرضه و فروش محصولات صنایع دستی فراهم است.
چادرشب بافی نوعی دستبافته است که توسط زنان قاسم آباد باقته می گردد و در اصطلاح محلی لاوند یا چاشو نامیده می گردد.
روستای قاسم آباد شامل قاسم آباد علیا و سفلی بوده وجمعیت آن بیش از 6000 نفر است.
منبع: میراث آریا