برج طغرل نگین معماری سلجوقیان در ری

به گزارش پیامک خنده، برج طغرل در جنوب شهر تهران و شرق آرامگاه ابن بابویه شهرری واقع شده است این برج زیبا با ارتفاعی حدود 20 متر همچون نگینی از معماری عصر سلجوقی از دور خودنمایی می نماید و توجه هر گردشگر و بازدیدکننده ای را به خود جلب می نماید.

برج طغرل نگین معماری سلجوقیان در ری

جهت دریافت خدمات طراحی محوطه باغ و ویلا ایرانی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین خدمات طراحی و اجرای محوطه سازی و حیاط سازی می‌باشد.

برج طغرل یکی از زیباترین آثار تاریخی با پیشینه ای برابر با 9 قرن است که در شهرستان ری واقع شده است. این بنای باشکوه و آجری از عمارات عهد سلجوقیان است که در فضای باغی زیبا و بهره مند ازگل ها و درختانی رنگارنگ و سرسبز واقع شده است.

عده زیادی از مورخان و کارشناسان بر این باور هستند که طغرل بیک سلجوقی، مؤسس و نخستین پادشاه سلسلهٔ سلجوقیان در این برج باشکوه و زیبا آرمیده است و همین امر سبب شده است تا این اثر ملی به نام برج طغرل، شهرت پیدا کند.

این برج زیبای آجری که به سبک معماری رازی ساخته شده به عقیده بعضی از کارشناسان شبیه عقربه های ساعت بوده و می توان از روی تابش آفتاب بر روی کنگره های آن موقع را تشخیص داد.

برج طغرل از نمای بیرونی دارای 24 کنگره با زاویه حاده است. با دقت در این بنا ازآنجاکه این کنگره ها درو تا دور این اثر را فراگرفته به گونه ای خاص طراحی شده که اگر چنان چه طلوع آفتاب اتفاق بی افتد در جانب شرق بنا کم کم یکی از کنگره ها روشن می گردد و آفتاب درون آن می تابد، اگر نیم ساعت از طلوع آفتاب بگذرد نصف کنگره روشن می گردد اگر یک ساعت از طلوع خورشید بگذرد یک کنگره به طور کامل روشن می گردد و اگر چنانچه دو ساعت بگذرد، کنگره روشن می گردد.

برج طغرل برای نخستین بار در سال 1301 هجری قمری و در سرانجام 35 امین سال پادشاهی ناصرالدین شاه مرمت و بازسازی شد. این مرمت به دستور شاه و به دست وزیرش امین السلطان و توسط ابوالحسن خان معمارباشی انجام گرفت و لوحی مرمر بر سردر بنا نصب شد. این بازسازی بنا را از خطر نابودی نجات داد ولی ظرافت کاری های قدیمی و بقعهٔ کتیبهٔ کوفی آن را از بین برد.

با توجه به زلزله های مخرب و البته متعددی که در طول تاریخ در این منطقه از ایران ایجادشده، پابرجایی این برج کهن از شگفتی های معماری در سازه این بنای عصر سلجوقی است.

همچنین فضای داخلی برج را به گونه ای ساخته اند که صدای افراد را منعکس می نماید. درواقع خواننده یا واعظ اگر در مرکز برج قرار گیرد، صدایش همانند میکروفون به صورت اکووار در تمامی برج پژواک نموده و همگان می توانند آن را بشنوند.

گزارش از سعیده قهرمانی

منبع: میراث آریا
انتشار: 27 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sms-jok.ir شناسه مطلب: 785

به "برج طغرل نگین معماری سلجوقیان در ری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برج طغرل نگین معماری سلجوقیان در ری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید